StoryEditorOCM
SportBEZ POBJEDE

Poraz u ogledu s Mega Soccerbetom, ponovno je Zadranima problem predstavljao napadački skok gostiju

Piše Dražen Žura
17. siječnja 2021. - 19:54
Zadar, 170121. Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica regionalne kosarkaske ABA lige izmedju KK Zadar i KK Mega. Na fotografiji: Dominik Mavra.Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Bez gledatelja. Zadar – Mega Soccerbet  83: 90  ( 21 :21, 19:20, 21:25 , 22:24).

Suci: Sreten Radović ( Hrvatska , Damir Javor ( Slovenija) i Radoš Savović ( Crna Gora ).

ZADAR: Carter(11) , Jordano(6) , Justice(11) , Palokaj(3) , Brala ,  Vuković(8) , Bursać(4) , Junaković(13) , Mavra(5), Onuaku(20) , Planinić(2).

MEGA: Mišković(2) , Smith(6) , Petrušev(32) , Tepić(5) , Kljajević(2) , Momirov( 7), Simonović(17) , Jovičić , Cerovina(6), Matković(6) , Cazalon(7) , Langović.

Zadar se još jednom morao pomiriti s porazom u ogledu s Mega Soccerbetom, koja je imala izvrsnog  Filipa Petruševa, na sve  su zbrojili trinaest trica , u deset skokova više od domaćina.

Inače , Zadrane  je povukao Justine Carter i to dva puta, onda je Jan Palokaj pogodio za tri poena ,a na sve se dva puta "naslonio" Chinanu Onuaku. Posve dovoljno za ugodnih 13:4 , međutim, Mega je  počela igrati u napadu, odlično su se postavljali za realizaciju, otuda najprije "trica" Malcolma Cazalona, potom i koševi  Stefana Momirova, pa Karla Matkovića, dok je Luka Cerovina s tri poena donio poravnanje na 16:16. Već u tim trenucima bilo je vidljivo kako će u minutama koje dolaze gosti imati sve značajniju prensot u napadačkom skoku, što im je donoslilo  drugi napad kojim su držali priključak, jer su u pravilu realizirali barem pedeset posto iz te dobitne kombinacije. Antonio Jordano je svojom "tricom" osigurao da se prva dionica zaključi neriješenim ishodom. Opet je u novu četvrtinu Zadar zakoračio gotovo pa na isti način, najprije Jordano iza njega i Onuaku upisali su "trice". Ali , Mega je puno toga imala u Petruševu, jer ako nije zabio onda je skočio, uz sve bio je  odličan s crte slobodnih bacanja. Ponovno je Zadranima problem predstavljao napadački skok gostiju, dobro je pak što ih Mega nije kaznila koliko je mogla pa su  s tri peona Dominika Mavre te pravim ulazom Domagoja Vukovića održavali" egal"! U zaključku, devetnaest skokova Mega ili devet manje Zadra, donijeli su tihu prednost gostima(40:41). Nimalo dobro odvijala se treća dionica, jer je Mega pravom kanonadom "trica" olako rušila sve obrambene zadarske zidove, koji su , istina, mogli i morali biti čvršći. Jer da jesu onda se ne bi dogodio da u tih deset minuta gosti pet puta pogoe za tri poena, nakratko odu i na devet poena viška , dok je Zadar svega jednom bio precizan u istim pokušajima. Ali se zato domaćoj momčadi isplatila strpljivost, jer se  Mega  morala suočiti s tri poena Codija Justicea, potom s dvije dobre rolice Vukovića i u 38. minuti Zadar je vratio prednost 70:69, međutim, kratko je trajalo , zabio je Petrušev, onda se zavrtjela tehnička prema Onuakuu....Realizirali su  gosti slobodno bacanje, nešto kasnije Simonović i šut za "tricu", za lijepo vodstvo 75:70....Vikali su Zadrani  u više navrata na suce , ali je "karavana" prolazila uz novu tehničku i ranije Simonovićeve"trice" kao i jednu Petruševa. Sve skupa za mirnu plovidbu Mege prema pobjedi...

17. travanj 2024 01:45