StoryEditorOCM
SportNAJLJEPŠI U KARIJERI

Pogledajte čudesnu golčinu Modrića! Real je bio na rubu ponora, a onda se ukazao hrvatski Maestro

Piše Sportske novosti
21. listopada 2020. - 21:17

Real Madrid katastrofalno je otvorio prvi nastup u Ligi prvaka ove sezone (skupina B). Protiv desetkovanog Šahtara koji je u Madrid stigao bez 10 prvotimaca Kraljevi su na poluvremenu gubili s nestvarnih - 3:0.

Ne pamtimo zapravo gorih Realovih 13 minuta u Ligi prvaka. Tete je na doveo Šahtar u vodstvo u 29. minuti, Varane je u 33. zabio autogol, a blamažu na Di Stefanu je potvrdio Solomon u 42, prenose Sportske novosti.

Mogao je Real i teže stradati u tih prvih 45 minuta, imali su gosti još nekoliko sjajnih prilika, ali 'izvukli' su se s tri gola u mreži Courtoisa. Ne znamo što je na poluvremenu Zinedine Zidane rekao svojim zvijezdama, ali u drugom dijelu krenuo je veliki preokret, najviše zahvaljujući genijalnosti Luke Modrića.

Fenomenalni gol Luke Modrića možete pogledati OVDJE.

Nakon serije jalovih napada, hrvatski je kapetan u 54. minuti sve napravio sam. Primio je loptu na dvadesetak metara od gola, gurnuo ju malo udesno i sjajno pogodio desne rašlje Šahtarova gola.

Fantastičan pogodak samo je potvrdio koliko Modrić u 35. godini znači prvaku Španjolske. 

Modrić je u 70. minuti izašao iz igre uz poseban pozdrav Zinedinea Zidanea, a zamijenio ga je Toni Kroos.

Najavu potpunog preokreta dao je Vinicius, koji je u ušao u 59. minuti, i odmah zabio za 3:2, ali Real se u srijedu navečer nije uspio spasiti poraza. Zabio je Valverde pogodak u sudačkoj nadoknadi, no opravdano je poništen nakon intervencije VAR-a. 

I Šahtar je do kraja utakmice imao još nekoliko velikih prilika, u 79. minuti mu je poništen četvrti pogodak zbog zaleđa, a Zidaneova momčad morala se pomiriti s konačnih 3:2 i novim teškim udarcem - drugim porazom zaredom nakon prvenstvenih 0:1 protiv Cadiza ovoga vikenda.

23. travanj 2024 16:35