StoryEditorOCM
SportPRODULJIO UGOVOR

Nakon uspješne prve godine rada, Roberto Viduka ostaje u Nogometnom klubu Zadarnova i sljedeće sezone

Piše Ivica GJERGJA
11. srpnja 2022. - 12:04

Nakon uspješne godine rada, perspektivni 27-godišnji zadarski nogometni trener Roberto Viduka produljio je ugovor s Nogometnim klubom Zadranova do 2023. godine. Bivši mladi hrvatski reprezentativac i trener s UEFA B licencom tako će nastaviti pružati edukativno socijološku dimenziju i odgajati nove naraštaje zadarskih nogometaša u NK Zadarnovi. Evo što je sam Viduka kazao:

– Prije svega želim se zahvaliti svim ljudima u klubu na čelu s predsjednikom Antonijom Pericom za ovu prekrasnu godinu. Mislim da smo napravili sjajne stvari i ostvarili velik napredak na svim poljima. Dolazeći u NK Zadarnovu prošlo ljeto, znao sam da dolazim u odlično posložen i organiziran klub, ali moram priznati da su neke stvari bile i iznad onoga što sam očekivao. Vjerujem da je suradnja bila na obostrano zadovoljstvo i njeno produljenje bio je logičan slijed događaja. Sretan sam i ponosan što ostajem dio Zadarnove, rekao je kratko Viduka.

Tvoji igrači su na odmoru, jesu li saznali da ostaješ vjeran Zadarnovi?

– Igračima je odmor potreban kako u fizičkom pogledu tako i u mentalnom, kako bi u novu sezonu ponovno ušli s maksimalnom energijom, žarom i željom za treninzima. Kod trenera je to drugačije, jer mi moramo biti posvećeni nogometu 365 dana u godini. Sa svojim kolegama sam praktički svakodnevno na liniji, analiziramo neke stvari koje smo radili i raspravljamo što bi i kako mogli raditi bolje kako bi naš rad podigli na još višu razinu. Koliko znam moji igrači znaju da ostajem s njima.

Povratak treninzima zakazan je za početak kolovoza. Kakva su očekivanja od nove sezone?

– Kroz godine igranja i treniranja naučio sam da u sportu ne postoji prošlost, nego samo sadašnjost i budućnost. Cilj mi je uvijek “podići letvicu” više nego prošle sezone. Želim da se igrači, odnosno momčadi koje treniram što više približe svom maksimumu, kako individualno, tako i timski te da pritom vole i uživaju u onom što rade. Jer nogomet je zaista jedan predivan sport. To je jedini način da svi zajedno napredujemo. Veselim se novoj sezoni i vjerujem da ćemo još jednom pokazati što to znači biti nova snaga Grada, za kraj je kazao Viduka.

02. svibanj 2024 22:24