StoryEditorOCM
SportOPROSTIO SE OD KLUBA

Nakon što je pet godina uspješno nosio dres HNK Šibenik, vrataru Rogiću istekao ugovor

Piše Ivica GJERGJA
3. srpnja 2023. - 19:28
Sibenik, 250423. Stadion Subicevac. HNK Sibenik- NK Slaven Belupo, utakmica 31. kola SuperSport HNL. Na fotografiji: Lovre Rogic.Niksa Stipanicev/Cropix

Nakon što je pet godina uspješno nosio dres HNK Šibenik u Prvoj ligi, vrataru iz Vrane Lovri Rogiću (28) je sa zadnjim danom lipnja istekao ugovor. Oprostio se od navijača i Uprave kluba te je trenutno u traženju novog angažmana. 

- Prestao sam brojati godine koliko dugo sam živio u Šibeniku, igrao za klub za koji sam se uvijek borio svim snagama, do zadnje kapi krvi i znoja. Za klub koji mi je dao toliko toga da bih mogao nabrajati danima. Ali, mom životu u Kraljevskom gradu je došao kraj i koliko god bio sretan i uzbuđen zbog novih avantura, osjećam i tugu jer se rastajem od grada, od kluba, od navijača, od suigrača, od trenera, od svih djelatnika kluba koji su ostavili trag u mom životu. Prema svima njima osjećam ogromnu zahvalnost na svemu što su učinili za mene. I na kraju ostaju mi samo moja lipa sićanja. Veliko hvala svima, svima! Bilo je to uzbudljivo „putovanje“ i nadam se da će se moj Šibenik i dalje nastaviti boriti, a ja ću vas bodriti s nekog drugog mjesta. Ti jedini, ti najbolji, vaš Roga, napisao je Rogić na društvenim mrežama. 

Podsjetimo da je Lovre 2018. godine prešao iz HNK Primorca iz Biograda na moru u Šibenik. Dugo je bio konkurencija reprezentativcu Nediljku Labroviću, a kad je Labrović otišao u Rijeku, Lovre je dominirao na vratima Šibenika. Postao je kapetan i bio jedan od oslonaca momčadi. U Primorcu je Lovre „ispekao zanat“ i svojim obranama skrenuo pozornost Šibenika, a svakako je za to zaslužan i njegov trener Radenko Šimunov, koji je uvijek bio uz njega, vjerovao mu, naporno radio, bodrio ga i kad mu nije išlo, podržavao ga u svemu. Radenko je pogodio i „napravio“ od njega prvoligaškog vratar.

Profilirao se Lovre u Šibeniku kao jedan od najbolji vratara, pa nije čudo što se za njega zanimaju klubova iz Serie B, kažu da ga prati i poljski prvak Rakow, te da odlazi u Mostar kod Krunoslava Rendulića u NK Zrinjski. Kome će se carstvu Lovre prikloniti, vidjet ćemo uskoro.

 

27. travanj 2024 07:25