StoryEditorOCM
SportFOTO

Na Višnjiku papaline HNK-a Zadar usavršavaju dribling

Piše NK ZD
31. srpnja 2020. - 13:28

Dribling je vještina koja je bitna sastavnica nogometne igre, a atraktivni driblinzi oduvijek su „na cijeni“ kod publike i izazivaju njezino divljenje. O velikim driblerima ispredaju se priče i mnogi su ušli u mit.
– Evo, na Višnjiku, na malonogometnim igralištima s umjetnom podlogom, radimo jedan dio programa u elementu driblinga. Ovom zgodom riječ je o kategoriji papalina – kazuje Raphael Sušić, voditelj Škole nogometa u HNK-a Zadar i jedan od trenera.

S njim je i kolega mu Igor Škorput, a igrači iz kategorije papalina, koje kao i ostale klupske kategorije čekaju utakmice u novoj sezoni, sve vježbe izvode odgovorno.
– Puno je dimenzija u elementu driblinga i sve treba polako usvajati i osmišljeno razvijati tako da ih igrači sve bolje i bolje mogu izvoditi i na treninzima i na utakmicama. Služimo se suvremenim metodama i oblicima rada i nakon određenog broja ponavljanja i korekcija, ako su potrebne, uočavamo napredak – ističe Sušić.

image
Driblanje se uči od malih nogu
Visnjik

Papalinama ni vrućina ne smeta…
– Ma je, baš je zabavno! – čekajući svoj red za vježbu dobacio je jedan dječak.

Mali dribleri „rastu“ na zasadama koje je davno u zadarsku nogometnu školu unio i učvrstio ih njezin legendarni začinjavac – šjor Tomo Bašić. Bit će novih modrića…

Kako je bilo na treningu papalina HNK-a Zadar na Višnjiku, pogledajte u galeriji.

16. travanj 2024 05:55