StoryEditorOCM
SportJUBILARNI 20.

Na nogometnom turniru ‘Sveti Ante 2023.‘, najbolje ekipe NK Abeceda sporta iz Zadra i HNK Šibenika

Piše Ivica Gjergja
28. lipnja 2023. - 17:15

U organizaciji Škole nogometa Velebita i Grada Benkovca, održan je jubilarni 20. nogometni turnir ‘Sveti Ante 2023.‘, na kojem je nastupilo 40 ekipa. U tri dana održavanja turnira igralo se u kategoriji Tića (U-9) i Papaina (U-11).

Pobjednik u kategoriji U - 9 natjecanja je ekipa NK Abeceda sporta iz Zadra, a u kategoriji U-11 natjecanja ekipa HNK Šibenika.

- Zahvaljujemo se svima koji su ovu godinu sudjelovali u organizaciji kako bismo zajedničkim snagama podigli turnir na još jednu razinu više, no tu ne mislimo stati. Želimo da naš turnir bude prepoznatljiv na ovim prostorima po odličnoj organizaciji i kvaliteti te se nadamo da će uskoro postati međunarodni, kazali su organizatori turnira.

Mnoge znane osobe, sporta, javnog života i kulture ne samo benkovačkog kraja nego i šire bili su na završnici turnira kao i reprezentativac iz tog kraja Martin Erlić, koji je uveličao proslavu pobjednicima i dijelio priznanja najboljima.

- Kad gledam ovu divnu djecu na turniru „tuču me sjećanja“, sjetim se svojih početaka u NK Raštanima. Vidim da je organizator sve napravio, a djeca su bila izvrsna odigrala na razini, svim sudionicima čestitke, zaslužili su ih. Djeco slušajte svoje treneri budite uporni, igrajte, družite se i razvijajte prijateljstva i sigurno je da će te uspjeti, kazao je kratko reprezentativac Martin Erlić.

Redoslijed nakon završnice u U - 9:

1.NK Abeceda sporta Zadar, 2.Arbanasi, 3.Sebenico city.

Najbolji pojedinci:

Najbolji vratar Gabrijel Šaponja (NK Abeceda sporta). Najbolji strijelac Lukas Jović (NK Arbanasi),

Najbolji igrač Lukas Jović (NK Arbanasi).

Redoslijed nakon završnice u U -11:

1.HNK Šibenik, 2.Nk Abeceda sporta, 3.NK Vodice.

Najbolji pojedinci:

Najbolji vratar Noa Čular (HNK Šibenik), najbolji strijelac Ivan Marin Kulušić (HNK Šibenik), najbolji igrač: Anton Škara (NK Abeceda sporta).

27. travanj 2024 17:47