StoryEditorOCM
SportOSVAJAJU ODLIČJA

Posjetili smo Taekwondo klub Plovanija koji zbog trenutne situacije s koronavirusom trenira na otvorenom

Piše Ivica Gjergja
24. rujna 2020. - 18:04

Na kratko smo posjetili Taekwondo klub Plovanija koji predano i punom parom trenira u ŠC Višnjik. Kao što je već odavno poznato, TK Plovanija je drugi klub u Zadru po veličini, ali i vremenu osnivanja. Osnovao ga je trener kluba Antonio Čačić 2009. godine. Posljednjih deset godina mlade je poticao na zdrav život baveći se taekwondoom. Na području Zadra i Zadraske županije imaju svoj turnir (taekwondo turnir Zadar Open), a njime šire interes za ovaj sport, te pružaju priliku novim generacijama da se upoznaju s taekwondoom. Imaju i uspjeha na natjecanjima i turnirima, a osvajaju i brojna odličja, a evo i tko to donosi ta odličja u klub?

- Naši članovi su djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i rekreativci, dosta smo heterogeni. Kroz godine rada kluba je prošlo puno talentiranih i kategoriziranih sportaša koje smo dalje usmjeravali i pratili kroz njihovo usavršavanju u taekwondou. Odličja nam nisu primarna koliko želja da se educira mladež, no kada dođu dobro je. Podsjetio bih da je taekwondo sport koji djecu potiče na razmišljanje, razvoj motorike, refleksa, akcije – reakcije, usavršavaju ravnotežu, razvijaju brzinu, uče samoobranu, izgrađuju karakter. Iako je individualni sport u njemu se uči i timskom radu i surađivanju. Stvara prijateljstva za čitav život. Kroz naš klub koji trenutno broji 70 redovnih članova, rapoređenih u više grupa na različitim lokacijama grada, da im trenizi budu pristupačni pa i najmlađima sa mjestom stanovanja. Trenutno najviše truda ulažemo u rad s djecom, te su treninzi mlađih grupa prilagođeni upravo njima. Zbog trenutne situacije s COVID - 19, za sada se svi treninzi održavaju na otvorenom prostoru i to na Višnjiku uz pridržavanje epidemioloških mjera, a grupe su raspodijeljene i istovremeno radi više trenera, kazuje nam trener Antonio Čačić.

Što se tiče upisa oni se mogu vršiti dolaskom na trening na ŠC Višnjih ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati ili putem telefona. Kontakt je Antonio Čačić broj mobitela 098/928-9456.

20. travanj 2024 01:12