StoryEditorOCM
SportU NEDJELJU

Košarkaški klasik: Zadar - Cibona. Jusup: "Cibona igra iznenađujuće dobro, sa svim problemima s kojima se nosi..."

Piše Dražen Žura
9. prosinca 2023. - 16:34

Zadar se u posljednjem napadu u ogledu protiv Borca u AdmiralBET ABA ligi poskliznuo na odluci koja više nije slučajnost, odnosno, zadnji pokušaj u realizaciji postao je njegova noćna mora! Zadnja prigoda protiv Borca otišla je u ruke Luke Božića kojeg se zatvorilo a bodovi su otišli u smjeru Čačka!

Mrežice se u Krešinom domu neće dobro ni "ohladiti”, zadarsku momčad u nedjeljno poslijepodne očekuje utakmica protiv Cibone, ali u FAVBET Premijer ligi u kojoj je Zadar "superstar”, iza njih je svih jedanaest pobjeda. Ali, opreza u zadarskim krugovima ne manjka, osobito se to osjetilo nakon poraza od Borca, doslovno je s tribina prštilo nezadovoljstvo. Iznimno neugodni komentari išli su u smjeru trenera Danijela Jusupa, međutim, pristojnost nam ne dozvoljava na papir prenijeti sve što se moglo čuti!

– Cibona je iznenađujuće dobra u dosadašnjem dijelu hrvatskog prvenstva, što pokazuje i podatak da ima samo dva poraza. Oni imaju svojih problema, kao što smo ih i mi imali, no jednako tako imaju i igrače koji dobro igraju zajedno i koji se međusobno poznaju. Ako ne znaš igrati, protiv Cibone ćeš nastradati, ne samo u ABA ligi, već i u hrvatskom prvenstvu – istaknuo je trener Jusup, od kojeg se pak očekuje više koncentracije nego li je bilo u petak na večer.

Valja podsjetiti kako Cibona na domaćoj pozornici igra sa svega petoricom igrača, uz opasku da su šestoga u rotaciji, Josipa Pavkovića, poslali u svoju "filijalu”, odnosno Bosco! Uz njega je i dojučerašnji igrač Zadra Ivan Njegovan na kojeg Jusup nije računao kao ni na lanjski snijeg! Upravo je i ta odluka stručnog stožera, navodno, u suglasju s igračem, bila jedna od tema poslije Borca. A sve u duhu dolaska Juana Davisa kao zadarskog povratnika koji sigurno neće participirati u dvoboju s "polovnom” Cibonom koja pak ne može računati na strance koje se može vidjeti samo u ABA ligi. I zato se vikalo s tribina: "Kupite još tri igrača da ne manjka promatrača s klupe”!

I opet se valja okrenuti prema Ciboni koja je nedavno onako okrnjena u srazu s Šibenkom i to kao domaćin. Ranije je Jusup spomenuo učinak "vukova” 8:2 kao veliki respekt prema suparniku kojeg su u Draženovom domu stjerali u kut uvjerljivom pobjedom 99:81, odmah na otvaranju prvenstva. Sukladno tomu ishodu nemoguće je ne očekivati uspjeh zadarske momčadi u kojoj bi prema nerijetko izrečenim izjavama prigodu trebali dobiti "grijači” klupe u ABA ligi. Misli se pritom na Krševana Klaricu, Patrika Jambrovića, Petra Vujačića i Vicu Grbića, čak i Adema Mekića koji se nije naigrao protiv Borca.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati.

05. svibanj 2024 20:21