StoryEditorOCM
SportBIOGRAD NA MORU -

Konjički klub Zadar ostvario odlične rezultate na prvom najtecanju: Petra Bikić vodeća u Dalmacija kupu

Piše M. Gugić
6. srpnja 2020. - 14:18

U organizaciji Konjičkog kluba Vencel, Konjičko galopskog kluba Alkar i Konjičkog kluba Zadar te u suorganizaciji HKS-a, održano je 1. kolo Dalmacija kupa u preponskom i dresurnom jahanju u Biograd na Moru.

Među velikom konkurencijom, novoosnovani KK Zadar, čijim je članovima ovo bilo i prvo natjecanje, ostvario je odlične rezultate! 

Osnivačica KK Zadra i dugogodišnja natjecateljica, Petra Bikić osvojila je prvo mjesto u Dalmacija preponskom i Dalmacija dressage kupu te je trenutno s kobilom „Lady Gaga” vodeća u Dalmacija kupu u kategoriji iznad 18 godina.

image
Vodeća u Dalmacija kupu je upravo zadranka Petra Bikić
Iva Perincic


- Jako sam sretna i ponosna, ne samo na sebe i konja, već na sve moje natjecatelje. Moram pohvaliti Svjetlanu Foster koja je krajem lipnja tek dobila natjecateljsku licencu i u Biogradu pokazala jako dobre sposobnosti – naglasila je Petra te istaknula i ostale mlade natjecatelje  Emu Tolić, Ivana Kumana i Anastaziju Vidov koji su se natjecali u kategoriji D1, što je natjecanje za početnike bez natjecateljske licence. 

- Smisao i organizacija Dalmacija kupa je jačanje i unaprjeđenje konjičkog sporta u Dalmaciji. U protekle tri godine registrirano je preko 70 novih jahača s različitim razinama jahanja i položenim licencama. Projekt je započet zajedno s HKS i u proteklom razdoblju smo zadovoljni, jer smo motivirali puno djece da pohađaju školu jahanja, te da se bave konjički sportom – zaključila je Petra te dodala kako se sada se pripremamo za 2.kolo Dalmacija kupa i nadaju se jednako dobrim rezultatima.

Samo tjedan dana prije natjecanja u Biogradu, članice KK Zadra polagale su jahačke dozvole i natjecateljske licence u Šibeniku u organizaciji KK Kolan.
Jahačke dozvole položile su: Lana Dokoza, Sanda Tomić, Lucija Kozarić i Vendi Bilić te se sada spremaju se za polaganje natjecateljske licence. Nju su pak tad položile Svjetlana Foster i Kiara Bulić te se od 28. lipnja mogu natjecati za dresurno i preponsko jahanje. 

 

17. travanj 2024 02:25