StoryEditorOCM
SportSPORTAŠI OČEKIVALI

KK Zadar krenuo u raskidanje svih mogućih ugovora, ostavljena opcija i za vraćanje ‘u igru‘ ako dođe do nastavka regionalne ABA lige

Piše Dražen Žura
2. travnja 2020. - 16:35

Onoga trenutka kad su na stol dobili odluku Hrvatskog košarkaškog saveza kako se suspendira košarkaško Prvenstvo Hrvatske, odnosno, HT Premijer liga u KK Zadar, znali su što im je činiti.

- Mi smo odmah krenuli u razgovore s igračima i stručnim stožerom vezano uz sporazumne raskide ugovora i mogu kazati kako smo naišli na njihovo pozitivno i razumno razmišljanje, tako da ćemo kroz početak idućega tjedna to pitanje riješiti. Naravno, ostavili smo opciju da se isti aktiviraju ako recimo dođe do nastavka regionalne ABA lige, međutim, tako nešto u ovim uvjetima u kojima živimo, nemoguće je očekivati. Neka i danas, daj Bože, iščezne pandemija koronavirusa, trebalo bi podosta vremena da se igrači vrate u normalan natjecateljski tijek. I kad je o ABA ligi riječ, samo se traži modalitet kojim bi se okončalo prvenstvo – kazao je Ivan Mijolović, predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar.

Mnogi su rogoborili nakon odluke HKS-a, poglavito klubovi iz nižih razreda natjecanja, međutim, vodstvo Zadra ima drukčije mišljenje, iako su u ovom trenutku bili u najpovoljnijoj situaciji, držali su prvu poziciju na ljestvici.

- Što se nas tiče mi držimo kako je to posve razumna i jedina razumna odluka, jer je u ovom trenutku zdravlje svih na prvome mjestu. Uostalom, kako je riječ o trokružnom sustavu natjecanja, onda je njihov zaključak u kojem smo svi mogli sudjelovati, skroz ispravan –  zaključio je Mijolović.

16. travanj 2024 21:30