StoryEditorOCM
SportLEGENDA NA ODMORU

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena, Magic Johnson, stigao na Jadran s mega jahtom koja je mamila poglede

Piše SD
2. kolovoza 2020. - 09:17

Earvin Magic Johnson, najpoznatiji broj 32 svjetske košarke te jedan od najvećih, najboljih i najatraktivnijih košarkaša u NBA ligi i općenito svjetskoj košarci svih vremena, stigao je u Split.

Zaštitni znak proslavljenih Los Angeles Lakersa odlučio je sa svojim prijateljima i obitelji jedan dio svoga ljetnog odmora provesti u Hrvatskoj, a da je to tako pokazuje i mega jahta "Aquila", morska ljepotica duga 85,6 metara i vrijedna oko 150 milijuna američkih dolara, na koju se Magic ukrcao i s kojom će ploviti Jadranom.

U petak se Splitom proširila vijest kako u jedan poznati splitski restoran oko 20 sati dolazi "Mister Zrak", odnosno Michael Jordan, vjerojatno najveći košarkaš koji je šetao zemljinom kuglom i zaštitni znak Chicago Bullsa. Stoga su se u predviđeno vrijeme sjatili fotoreporteri i novinari kako bi ovjekovječili tu povijesnu fotografiju. No, od fotografije nije bilo ništa, jer se Air Jordan nije pojavio u "dogovoreno" vrijeme na "dogovorenom" mjestu.

Samo sat-dva vremena nakon toga došla je informacija kako je prva vijest pogrešna i kako u Split ne dolazi Air Mike, već Magic Johnson.

I na koncu se ta vijest pokazala točnom, a da bi je još više prisnažili kao dodatak tekstu imamo i fotografije slavnog košarkaša kojeg su ispred Aquile fotografirali Nina i Mario, djelatnici "Madura", poznatog caffea na Zapadnoj obali, ispred kojeg se privezuju upravo ovakve mega jahte.

Inače, za one mlađe koji ne znaju tko je Magic Johnson, valja napisati da se radi o čovjeku koji je košarkašku igru podigao na višu razinu i koji je sa svojim timom i proslavljenim suigračem Kareem Abdul - Jabbarom vladao krajem 70-tih i tijekom 80-tih godina NBA ligom, kada je i osvojio pet NBA naslova.

Danas je vrlo uspješan poslovni čovjek, čije se bogatstvo procjenjuje na oko milijardu američkih dolara, pa i ne čudi činjenica kako može iznajmiti jahtu čiji tjedni najam iznosi milijun nečega (eura ili dolara).

Osim ovih titula s Lakersima Magic je osvojio sve ono što se u košarci može osvojiti. Tako je tri puta bio MVP finala NBA lige, tri puta je bio MVP cijele sezone NBA lige, igrao je 12 NBA All Star utakmica te je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Barceloni, kada je tadašnji američki "Dream Team" u finalu pobijedio hrvatski "Dream Team" predvođen Draženom Petrovićem, Tonijem Kukočem, Dinom Rađom...

Osim ovih postignuća Magic je kroz cijelu NBA karijeru u prosjeku ubacivao 19,5 poena, imao 7,2 skoka i svaku utakmicu ostvarivao u prosjeku 11,2 asistencije.

23. travanj 2024 13:22