StoryEditorOCM
SportRIJEČ IZBORNIKA

Dalić nakon šokantno prosute pobjede: ‘Kramarić je morao dodati Perišiću. To se na kraju vrati i kazni te‘

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ/SD
25. ožujka 2023. - 23:39

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske pričao je, pod dojmom šoka primljenog gola u zadnjim trenucima.

- Ovo je šok. Drugim pogotkom mogli smo sve riješiti. Uvijek lošije ulazimo u kvalifikacije, to je već neka tradicija. Šokantan kraj, zaista potpun šok, imamo kontrolu i potpunu dominaciju, ne damo drugi gol i onda nam se desi taj prekid koji je bio cijelo vrijeme opasan za nas i na to smo upozoravali i primimo gol u zadnjim sekundama.

Dodao je:

- Imali smo kontrolu igre u prvom dijelu, pa smo malo pali, ali se vratili. Na žalost, izgubili smo dva boda, nekad ti nogomet, da, nekad uzme. Ništa, idemo dalje – zdvajao je Dalić. Nastavio je:

- Znali smo da je Wales opasan u prekidima i da bacaju daleko aut. Ja im čestitam. Za nas prekid je bio neugodan i nismo se uspjeli obraniti.

- Imali smo sjajnu šansu Kovačića u drugom dijelu, kasnije nismo bili sigurni, gubili smo loptu, malo smo i žurili. Ali smo se nakon 70. minute vratili, imali opet posjed, kontrolirali, ali nismo zabili gol. I falio je taj drugi gol naš da riješi utakmicu.

Bila je jedna situacija u prvom dijelu da Kramarić doda Perišiću, pa nije, pa se Perišić naljutio:

- Ma, to se dogodi, a moraju se igrač poštovati, moraš poštovati suigrača, to ti se vrati, kazni te. Bilo je idealno da odigra polulijevo... Možemo mu to zamjeriti...

Velšani nisu imali pitanja, pa smo mi nastavili na hrvatskom:

- Vadio sam Modrića da ga publika pozdravi... A Livaja se ozlijedio još u prvom dijelu kod one akcije poništenog gola, pokušao je dalje, nije mogao, osjećao je bolove... Mi nismo zabijali golove, nije bilo niskih centaršuteva, falila je prava reakcija.

Jeste li zadovoljni reakcijom Muse?

- Prva utakmica, nije mu bilo lako... Puno očekujemo od njega.

Zamijenili ste Modrića, a možda ste trebali i Perišića, izgledao je umoran, a trenutak kasnije je nadskočen kod primljenog gola?

- Zadnja je sekunda bila. Luku sam vadio zbog reakcije publike. Imali smo na skoku tri igrača, svaki je mogao bolje reagirati. Imali smo takve situacije i prije, bilo je opasno. Znali smo da Velšani imaju opasan prekid. Taj aut... Svi smo tu krivi.

Hoće li bit promjena za Tursku?

- Gol nas je šokirao, oneraspoložio, zabrinuo, moramo u Turskoj odigrati najbolje što možemo, vidjet ćemo što ćemo i kako ćemo. Nema puno vremena. Napravit ćemo i sastanak i analizu. Izgubili smo dva boda, to je gotovo i idemo dalje. Treba skupit bodove za plasman. Nije sve isto biti prvi ili drugi u skupini. Hvala publici, žao mi je zbog njih što nismo pobijedili.

20. travanj 2024 00:33