StoryEditorOCM
SportNEPROSPAVANA NOĆ

Dalić dan poslije: ‘Tužan sam, Kramarić nije smio pucati. Livaja je dobio udarac u leđa, čekamo što će liječnik reći‘

Piše Frane Vulas/sd
26. ožujka 2023. - 11:36

Nakon (ne)prospavane noći poslije izgubljena dva boda u susretu s Walesom u trećoj minuti sudačke nadoknade (1:1) izbornik Zlatko Dalić je uoči treninga reprezentacije na Poljudu medijima na temu teške noći kazao.

- Tužan sam, izgubili smo dva boda u zadnjoj minuti iz jednog udarca u okvir gola. Veliki dio utakmice odigrali smo jako dobro, imali smo kontrolu. Pogotovo u prvom poluvremenu. U jednom dijelu susreta smo pali, nekih petnaestak minuta. Izgubili smo inicijativu, ali vratili smo se i bili dominantni, pogotovo tih zadnjih petnaestak-dvadeset minuta. Onda smo primili gol u zadnjoj minuti iz onoga što smo znali da je velika opasnost, aut. Nismo dobro reagirali. No, nekada ti nogomet da, a nekada uzme. Dao nam je protiv Brazila, Rusije... Uvijek smo na nuli. Sve ima svoje svoje razloge.

Koliko puta ste pogledali snimku primljenog gola?

- Nisam ga pogledao nikako, ali komentirali smo ga. Bilo je nekoliko tih auta i uvijek je bila ista situacija, ne bismo reagirali na vrijeme, ne bismo skočili. Uvijek se lopta odbijala, padala, ali bi bila izbijena. Ta zadnja situacija je bila baš dekoncentracija, dogodilo se baš ono što se nije smjelo dogoditi. Dva boda su izgubljena, ali idemo dalje – rekao je Dalić.

Kako sada podići momčad?

- Imamo svoj cilj, plasman na Euro. Nebitno je kada ćemo osigurati plasman, ali treba to napraviti što prije. Kiksali smo, izgubili smo dva boda. Sada razmišljamo o Turskoj koja je nezgodan protivnik, pogotovo na svom terenu. Nismo odigrali loše, nemam primjedbi, ali smo imali trenutak dekoncentracije i primili smo gol – rekao je izbornik.

Kakva je situacija s ozlijeđenim Markom Livajom? Hoćete li zvati Diona Drenu Belju?

- Neću zvati nikoga. Vidjet ćemo tijekom dana što je s Markom. Kada je pao dobio je nezgodan udarac u leđa, nije mogao nastaviti utakmicu. Imamo Musu i Kramarića za poziciju napadača, vidjet ćemo što ćemo složiti – najavio je Dalić.

Jeste li još s igračima pričali o onoj situaciji kada Andrej Kramarić nije uposlio bolje postavljenog Ivana Perišića?

- Moj dojam s klupe je da je trebao odigrati bolje postavljenom suigraču, da damo gol i zaključimo utakmicu. Nije se trebao odlučiti za šut s 25 metara lijevom nogom, to nije bilo rezonski – rekao je Dalić.

Turska nas čeka već u utorak, u Bursi?

- Čekamo da se Dražen Ladić vrati s utakmice pa ćemo napraviti analizu, gledao je susret Armenije i Turske. Čeka nas nezgodna i teška utakmica. Turska nam je glavni konkurent za prva dva mjesta u skupini. Bitno je dići se u ova dva dana, vratiti se u ritam. Nadam se da nas ovo neće poljuljati. Malo nas je ovo sve skupa srušilo, ali nadam se da neće biti gadnih posljedica. Zbog publike mi je posebno žao jer su došli u velikom broju – rekao je Dalić.

Hoće li biti većih promjena, osvježenja u momčadi za gostovanje u Turskoj?

- Vidjet ćemo nakon odrađenog treninga igrača koji nisu startali, kada vidimo što je s ostalima, tko je spreman. Napravit ćemo neke promjene, ali kada napravimo analizu utakmicu. Treba malo osvježiti momčad. Tu smo u deficitu, ali nadam se da će svi koji zaigraju biti spremni. Idemo dalje skupljati bodove.

Izbornik Dalić je potvrdio da Bruno Petković nije u konkurenciji za susret u Bursi.

- Petković se vratio u Zagreb, ne može, pauzirat će još neko vrijeme. U idućih sedam-osam dana neće biti spreman.

Bi li i remi bio dobar u Turskoj?

- Idemo na pobjedu kao i uvijek, ali bitno je tamo ne izgubiti da konkurentu uskratimo dva boda. Treba nam još 16-17 bodova za plasman na Euro i treba ih skupljati što prije, a ne čekati kraj kvalifikacija kako smo navikli. Nekako uvijek teško uđemo u kvalifikacije. Napravili smo neke sjajne stvari, ali od prošlosti se ne živi.

Bit će to teško gostovanje?

- To je vruć teren, tamo su fanatični, glasni navijači, blizu su terena. No, imali smo i mi jučer sjajnu atmosferu pa to nije utjecalo, protivnik nam je uzeo dva boda.

Wales?

- Njihov motiv će nakon ove utakmice biti još i veći. Imaju i oni sjajnu podršku navijača. Mlada su momčad koja puno trči, koja je gladna uspjeha. No, još će se gubiti bodovi na malim utakmicama. S te strane mi gledamo samo sebe.

Ako će Kramarić ići u vrh napada tko će zaigrati na desnom krilu?

- Tražit ćemo rješenja. Imamo tu Pašalića, Vlašića. Nikola se vratio nakon mjesec i pol dana, mario je igrao malo više i bio standardniji. Imamo i Majera. Vidjet ćemo nakon analize i dva odrađena treninga – najavio je Dalić.

19. travanj 2024 09:24