StoryEditorOCM
RegionalTRENIRA CROSSFIT

Zamijenio ličkog Putina: mišićavi i istetovirani HDZ-ov saborski zastupnik ne izlazi iz teretane, a najviše se voli fotografirati bez majice!

Piše PSD
25. siječnja 2022. - 21:30

Dok je bio u HDZ-u, gospićki ginekolog Darko Milinović volio  je pozirati golog torza i uživao bi kad bi ga mediji nazivali ličkim Putinom. Otkad je izbačen iz stranke, neki drugi HDZ-ovci rado javnosti pokazuju svoje mišiće. Pogotovo je to očito za šefa varaždinskog HDZ-a, saborskog zastupnika Damira Habijana. Njegov je Instagram pun nabildanih fotografija u kupaćim gaćama s istaknutom tetovažom na desnom ramenu, a tu i tamo zaluta i pokoja u pripijenom odijelu. Saborski zastupnik često objavljuje snimke kako trenira crossfit, trči i vozi bicikl.

- Ne bavim se teretanom i bodybuildingom nego s crossfitom. Dakle, ne bildam nego se bavim nečim što mi odgovara za oslobođenje od stresa – svojedobno je izjavio za lokalne medije objašnjavajući da je crossfit kombinacija dizanja utega, aerobnih vježbi i gimnastike. Vježba 45 do sat vremena dnevno, četiri puta tjedno.

- Izgled mi nije u prvom planu, nego da se ispucam – dodao je Habijan.

Diplomirani je pravnik, nije oženjen, a bio je i predsjednik Gradskog vijeća Varaždina te odvjetnik u Odvjetničkom društvu 'Uskoković i partneri'. Trenutno je u konstantnoj medijskoj svađi s bivšim varaždinskim gradonačelnikom Damirom Čehokom. Nedavno mu je napisao: „Danas nam se "urbi et orbi" obratio bivši gradonačelnik ovjekovječen u skulpturi redovnika, u stanci između suđenja u kaznenim postupcima. Drago mi je da u formi, da se odmorio i da vodi računa o meni i stranci kojoj pripadam. Samo, gospodin mora znati da neće on govoriti kada ću ja ili netko drugi iz HDZ-a istupati, djelovati, činiti ili nečiniti. Još jednom, pomirite se s porazom i uživajte u svakom danu“.

Svojedobno je Habijan bio na udaru kolega sa tvrđe desnice, pa ga se tako 2017. godine dokačio konzervativac Ladislav Ilčić i to dok je još posebni savjetnik za ljudska prava tadašnjeg potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera. Ilčić je podnio ostavku na tu poziciju zbog, kako je obrazložio, Habijanove kandidature za gradonačelnika Varaždina rekavši da ne može podržati koalicijskog kandidata 'zbog njegova životnog stila'. Tvrdio je kako se Habijan 'ne ponaša demokršćanski'.

- Kao predstavnik HDZ-a mogu reći da smo moderna europska stranka desnog centra koja zastupa demokršćanske vrijednosti i to i radim. Meni su na prvom mjestu Varaždinke i Varaždinci i da grad izvučemo iz loše situacije u kojoj se nalazi već godinama. Bez bojanja na crvene, plave, žute i crne' – odgovorio mu je tada Habijan.

20. travanj 2024 02:54