StoryEditorOCM
RegionalIDU U PRITVOR

Užas u Šibeniku: mladići preko lažnog profila namamili žrtvu, pa ga tukli nogama i šakama po glavi. Nesretnik je zadobio teške tjelesne ozljede

Piše Šibenski.hr
1. ožujka 2021. - 20:56

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena su dvojica mladića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju.

'Postoji osnovana sumnja da su 24. veljače 2021. godine oko 21,30 sati u Šibeniku, u dogovoru s jednom maloljetnom osobom, u cilju da se imovinski okoriste; nakon što je osumnjičeni 20-godišnjak izradio lažni profil na društvenoj mreži putem kojeg je maloljetna osoba stupila u kontakt s oštećenikom, slala mu svoje slike i dogovorila s njim susret; došli do mjesta njihova susreta.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak, nakon što se maloljetna osoba udaljila, udario oštećenika šakom u glavu, a nakon što ih je oštećenik počeo moliti da ga puste, 20-godišnjak mu je zaprijetio smrću te mu zadao više udaraca nogom i šakama po glavi i tijelu. Kad je oštećenik odgurnuo 20-godišnjaka i počeo bježati, osumnjičeni 19-godišnjak ga je sustigao i uhvatio te su ga potom obojica udarali šakama u glavu.

Osnovano se sumnja da su mu osumnjičenici uzeli osobnu iskaznicu budući da u novčaniku koji im je oštećenik predao nije bilo novca i zapovjedili mu da sljedeći dan donese dvije tisuće kuna zaprijetivši da nikoga o tome ne obavještava pri čemu mu je 20-godišnjak zadao još nekoliko udaraca šakom u glavu i nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Nakon što su se udaljili od oštećenika, maloljetna osoba mu je poslala prijeteću poruku da bude u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu, no oštećenik je sve prijavio policiji', izvijestili su u ponedjeljak iz DORH-a. 

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo određivanje istražnog zatvora obojici osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio im istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

19. travanj 2024 07:21