StoryEditorOCM
RegionalNOVČANA KAZNA

Umjesto dokumentarnog filma i prezentacijskog videa, Parku prirode Telašćica isporučili samo - trominutni trailer!

Piše B.S.
3. ožujka 2021. - 22:09

Tvrtka 'Film 54' iz Osijeka morat će Parku prirode Telašćica isplatiti 81.250,00 kuna jer je prije šest godina umjesto naručenog promotivnog dokumentarnog filma u trajanju od 20 minuta i petominutnog prezentacijskog videa parku isporučila samo - trominutni trailer.

Uz trominutni trailer, 'Film 54' isporučio je i sedam fotografija parka koji su bili screenshot HD formata, što je bilo manje od pet posto traženog zbog čega je Park s tvrtkom raskinuo ugovor sklopljen 19. prosinca 2013. godine.

Zastupnica Parka Nikoline Baković navela je kako je osnovni predmet Ugovora bio dokumentarni film od 20 minuta, te da je trailer samo uvod, odnosno, najava filma čija je vrijednost zanemariva u odnosu na glavni dokumentarni film.

U Parku prirode telašćica opravdanja i objašnjenja o neisporuci glavnog materijala tolerirali su sve do svibnja 2016. kada su tvrtki poslali dopis odnosno opomenu pred tužbu ukoliko ne dostave traženi materijal.

Iako im je ožujku 2017. poštom ipak stigao dokumentarni film u trajanju od oko 20 minuta, taj film je već bio zastario, te nije više prikazivao ponudu parka jer je prošlo više od dvije i pol godine od vremena kada im je film trebao biti isporučen.

U tom su razdoblju stavili neke nove ponude u park pa su stoga taj film vratili uz objašnjenje da je Ugovor raskinut i da nemaju osnove za prihvatiti ga.

20. travanj 2024 16:23