StoryEditorOCM
RegionalMINI LOCKDOWN

Stožer civilne zaštite općine Sv. Filip i Jakov donio odluku o prelasku učenika na C model nastave i otkazao sve manifestacije

Piše I.I.
24. studenog 2021. - 11:38

Stožer civilne zaštite općine Sv. Filip i Jakov u utorak je donio odluku o prelasku učenika na C model nastave koja će biti na snazi do petka te o zabrani održavanja manifestacija do 2. prosinca.  

- Nastava će se od 23. studenog u matičnoj i svim područnim školama izvoditi po C modelu najmanje do 26. studenog, a o trajanju i eventualnom produljenju mjera odlučit će se u suradnji s epidemiološkom službom HZJZ. Također, donosi se odluka o zabrani održavanja svih sportskih, kulturnih i ostalih okupljanja do 2. prosinca, navodi se u obrazloženju odluke općinskog Stožera. 

Načelnik općine, Zoran Pelicarić, kazao nam je kako je ova mjera uvedena naviše zbog prevencije i zbog zaštite djece kojih je u matičnoj i područnim školama oko 350.

- Uveli smo ovu mjeru preventivno kako bi spriječili širenje zaraze, pogotovo među djecom. Po pitanju otkazivanja manifestacije, i nemamo sada nekih događaja koji će se otkazati jer je sezona završila, a i ta je mjera također napisana u svrhu prevencije, kazao je načelnik Pelicarić dodajući kako u općini, koliko mu je poznato, nije bilo nekog događaja s kojeg se zaraza proširila i uslijed koje je došlo do povećanja zaraženih. 

Ta općina prema današnjem izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije ima 13 novozaraženih, a ukupno imaju 34 aktivna slučaja te se nalaze na drugom mjestu po broju aktivnih slučajeva. Iznad općine Sv. Filip i Jakov po broju zaraženih je samo grad Zadar s 457 slučajeva. 

{embed_photo}2975610{/embed_photo}

27. travanj 2024 04:09