StoryEditorOCM
RegionalIZ PRVE RUKE

Snježana je provela 22 dana na liječenju u KBC-u Split: ‘Došla sam u bolnicu zbog otečenog lica i otežanog gutanja...‘

Piše SPLIT SD
29. svibnja 2023. - 11:17

Premda psiholozi kažu da naša vrsta više pažnje posvećuje lošim vijestima, što tumače kao evolucijsku prilagodbu, nadahnuti nas mogu i pozitivne priče. Pogotovo ako se radi o zdravstvenom sustavu koji u  potpunosti prožima život svakog od nas.

Pod okriljem tog sustava se rađamo, financiramo ga i izgrađujemo dok smo zdravi, vraćamo mu se u bolesti, a na kraju i odlazimo.

Upravo zato, a bez želje da uvrijedim ili omalovažim one koji su doživjeli ili misle drugačije, želim podijelit pozitivno iskustvo i priču moje majke, koja je u najtežim trenutcima, u samim temeljima tog velikog sustava pronašla stručnjake i predivne ljude koji su joj pomogli i dali snagu da nastavi svoju borbu.

Piše nam tako čitatelj Igor Čikotić te prenosi iskustvo svoje majke Snježane Čikotić, koja je napisala pismo zahvale liječnicima i osoblju Maksilofacijane kirurgije KBC-a Split. Njezino pismo objavljujemo u cijelosti:

"Često slušam priče ljudi koji su nezadovoljni pruženom medicinskom uslugom. I sama ponekad prigovaram zatečena listom čekanja za određene pretrage i preglede.

Ipak, nedavno sam boravila Zavodu/Odjelu maksilofacijalne kirurgije KBC Split. Oduševile su me medicinske sestre, njihov odnos prema bolesnicima. Vesele i nasmijane, svoju vedrinu prenose i na pacijente. Strpljivo presvlače, kupaju i hrane one koji sami ne mogu jesti, pomažu hodati slabije pokretnima, pa se bolesnici osjećaju sigurno uz njihovu stalnu brigu. Iskreno se raduju se svakom poboljšanju bolesnika. One su poput pčelica, stalno prisutne u uvijek na usluzi. Sobe su uredne zahvaljujući vrijednoj čistačici. Kreveti su udobni a hrana raznovrsna (premda znam da neki prigovaraju).

A liječnici? Odlični, brižni, razgovaraju sa bolesnicima. Dolaze i po nekoliko puta dnevno ako ima problema (ako je potrebno). Posebno zahvaljujem dr. Saši Ercegoviću na podršci kad mi je operacija bila skoro odgođena zbog jake prehlade. Zatražio je dodatno vađenje krvi i snimak pluća kako bi se potvrdilo da operacija ipak može biti izvršena bez odgode.

A za dr. Antu Mihovilovića - nemam riječi koliko sam mu zahvalna. On mi je u lipnju prošle godine operirao melanom nosa. Nakon operacije sam dolazila na kontrole i previjanje a on je, iako je bio na godišnjem odmoru, tražio je od kolegice da mi snimi nos i pošalje mu fotografije kako bi pratio moj oporavak.

A onda sam u ožujku 2023. opet došla kod njega radi hitne operacije limfnog čvora. Zbog otečenog lica i otežanog gutanja, došla sam u bolnicu i ranije od dogovorenog termina te primala infuziju s antibioticima. Nakon svih izvršenih priprema i pretraga, konačno sam operirana.

Nakon operacije se dobro osjećam i sretna sam što je sve to prošlo. Zahvaljujem cijelom operacijski timu i svima na Maksilofacijalnoj kirurgiji u KBC-u Split što su svojim zalaganjima uljepšali mojih 22 dana boravka u bolnici.

Moram se zahvaliti i dr. Ileani Zebić koja mi je pregledala štitnjaču i odmah me naručila za punkciju. Nalaz je bio brzo gotov pa me žurno uputila onkologu. I dermatologinji dr. Ani Bubić koja me uputila dr. Mihoviloviću čim je vidjela PET-CT nalaz."

image

Djelatnici Zavoda za maksiofacijalnu kirurgiju KBC-a Split

Kbc Split/Slobodna Dalmacija

 

20. travanj 2024 02:30