StoryEditorOCM
RegionalVJEŠTICE U GLAVAMA

Popularni dalmatinski šoping-centar naprasno otkazao veliki program, našli su se na udaru Crkve!? Doznajemo sve detalje

Piše Šibenski.hr
29. listopada 2023. - 12:32

Najveći šibenski prodajni centar "Dalmare" najavio je događaj koji se 31. listopada trebao održati u tamošnjoj igraonici "Happyland", a riječ je o obilježavanju Noći vještica za najmlađe.

Zbog toga su, kako navode iz trgovačkog objekta, naišli na "kritiku dijela javnosti koja je takav događaj oštro osudila", a zbog čega su planirani događaj, samo nekoliko dana nakon najave, ipak otkazali.

- Budući da smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati program i ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog takve najave.

To nam svakako nije bila namjera, jer događaj je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju. Veselimo se nekim novim susretima! - navodi se na "Dalmareovoj" stranici na Facebooku.

Ako je suditi po komentarima koji su uslijedili nakon objave otkazivanja, organizaciju takve vrste zabave za djecu osudila je Crkva, odnosno dio vjernika, što je obrazloženo miišljenjem da se "slavljenje Noći vještica kao poganskog običaja kosi sa katoličkim i crkvenim uvjerenjima".

U tome je prednjačila Župa svetog Jeronima iz šibenskog kvarta Meterize koja je na svojm profilu na Facebooku objavila vrlo kritički osvrt uz fotografiju plakata planiranog programa u šoping-centru.

Otkazivanje tog događaja dobrano je razljutio i razočaralo drugi dio građana koji smatraju kako je "Dalmare" javno mjesto za sve građane Šibenika i njegove posjetitelje na čije programe vjerske institucije ne bi smjele utjecati.

- Niste trebali otkazivati. Vrlo je jednostavno, kome se ne sviđa taj event, neće dovoditi djecu.

- Čak ni djeci ne dopuštate da se zabavljaju. Ljudi uvijek imaju nešto što im se ne sviđa, a što je s djecom koja su bila sretna? Djeca mogu biti razočarana jer to smeta drugim odraslim osobama.

- Hoćemo li otkazati i Božić jer se nekom ne sviđa? - samo su neki od komentara koji se mogu pronaći uz obavijest o otkazivanju obilježavanja Noći vještica u "Happylandu".

30. travanj 2024 17:36