StoryEditorOCM
RegionalPAPREN ULAZ

NP Plitvička jezera povisio cijenu ulaznice u sezoni za odrasle na 300 kuna, za djecu na 120 kuna!

Piše Mišel Kalajžić
5. ožujka 2020. - 21:16

Nacionalni park Plitvička jezera značajno je povisio cijene ulaznica posjetiteljima na područje parka. U razdoblju od 1. lipnja pa do konca rujna, cijena ulaznice za odrasle osobe za NP Plitvička jezera bit će 300 kuna, stoji u novom cjeniku. Cijena za djecu od 7 do 18 godina iznosi 120 kuna, pa bi za čeveročlanu obitelj ulaz u NP Plitvička jezera u sezoni iznosio čak 840 kuna. Poslije 16 sati u istom razdoblju ulaznice koštaju 200 za odrasle i 70 za djecu. Do konca ožujka cijene za odrasle iznose 80 kuna za odrasle i 35 kuna za djecu, dok u travnju i svibnju ulaznice koštaju 180 i 50 kuna.

Kako tvrde u NP Plitvička jezera, ulaznica je doprinos za trajnu zaštitu i uređenje Nacionalnog parka Plitvička jezera. Višim cijenama u sezoni, Nacionalni park zapravo se "brani" od prevelikog broja posjetitelja u špici sezone, a zbog istog se razloga primjenjuje i kupnja ulaznica online. Cijena ulaznice uključuje vožnju panoramskim vozilom, brodom, korištenje toaleta na svim postajama, osiguranje od nezgoda, 22 km staza na jezerskom sustavu i 36 km planinarskih staza.

Prošle je godine 1,8 milijuna posjetitelja obišlo Plitvička jezera. Dnevni ulaz na područje Nacionalnog parka znao je dosezati i do 15 tisuća ljudi što se smatra gornjim limitom za održivost zaštićenog područja. Svakoga dana NP Plitvička jezera zaradi oko milijun kuna od ulaznica, ugostiteljstva i ostalih sadržaja.

Ulaznice za posjet Parku dostupne su putem internet trgovine Nacionalnog parka. Internet trgovina funkcionira na način da posjetitelj mora odabrati datum, vrijeme i ulaz na koji želi ući u park. Odrađivanjem svih koraka, posjetitelj će na svoju e-mail adresu zaprimiti račun i ulaznicu. Tek ukoliko se ne rasprodaju putem internet trgovine, ulaznice su dostupne i na ulazima Parka.

17. travanj 2024 00:17