StoryEditorOCM
RegionalVIKEND NA CESTAMA

Najviše "napuhala" 22-godišnja vozačica automobila BMW ZD oznaka, u nedjelju u 2 sata zaustavili je u Ulici Ante Starčevića! U Dragama pao s travom

Piše M.K.
27. ožujka 2023. - 16:28

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,39 g/kg izmjerena je kod 22-godišnje vozačice automobila BMW zadarskih registarskih oznaka, koju su u nedjelju 26. ožujka u 2 sata u Zadru u Ulici Ante Starčevića zaustavili policijski službenici Postaje prometne policije Zadar.  

Vozačica je isključena iz prometa te prekršajno sankcionirana zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 24. ožujka u 23 sata u Dragama, policijski službenici Policijske postaje Biograd su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil Hyundai zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,24 g/kg, a koji je posjedovao PVC vrećicu u kojoj se nalazila manja količina marihuane.

Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Policijski službenici proteklog vikenda od 24. do 27. ožujka 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 137 prekršaja od čega izdvajamo: 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19  prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i devet prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige, tri prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja zbog isteka tehničkog pregleda i registracije, te dva prekršaja zbog nekorištenja svjetala na automobilu.

Iz prometa je isključeno 16 vozača i 7 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena. 

19. travanj 2024 07:42