StoryEditorOCM
RegionalDOBRE VIJESTI

Milijun eura Općini Sv. Filip i Jakov za četvrtu fazu programa ‘Zaželi‘

Piše Zadarski.hr
7. veljače 2024. - 15:15

Općina Sv. Filip i Jakov dobila je pozitivnu obavijest o procjeni kvalitete četvrte faze programa "Zaželi" u sveukupnom traženom iznosu od 960.000,00 eura i 20 novih radnih mjesta.

Četvrta faza programa "Zaželi" slijedi nakon tri uspješno provedene faze u sljedećim iznosima:

- Projekt "Zaželi – Sv. Filip i Jakov" vrijedan 121.833,22 eura, uključuje zapošljavanje 4 žene koje će pružati pomoć u kući za 16 korisnika.

- Projekt "Zaželi – Sv. Filip i Jakov – faza II" vrijedan 60.667,60 eura, uključuje zapošljavanje 5 žena koje će pružati uslugu pomoći u kući za 30 korisnika.

- Projekt "Zaželi – Sv. Filip i Jakov – faza III" vrijedan 57.999,88 eura, uključuje zapošljavanje 9 žena koje će pružati uslugu pomoći u kući za 574 krajnja korisnika.

Općina Sv. Filip i Jakov ulazi u četvrtu fazu gdje za cilj ima povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguranjem dugotrajne skrbi svakodnevne pomoći i podrške. Sa 20 novootvorenih mjesta pružatelj će osigurati njegu i pomoć za minimalno 120 starijih osoba i osoba sa invaliditetom.

Uzrok visokom stupnju institucionalizacije je nedostatak pojedinih usluga, programa i aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje starijih osoba i osobama s invaliditetom.

image
/Slobodna Dalmacija

S obzirom na visoki udio starijih osoba na području Općine (21%), pružanje skrbi za ovu populaciju predstavlja izazov na koji će kroz fazu četvrtog programa „Zaželi“ sa 20 novozaposlenih pružatelja podrške kroz sljedećih 36 mjeseci omogućiti kontinuiranu brigu za stare i nemoćne na području Općine Sv. Filip i Jakov.

Svi ovi projekti provode se u partnerstvu s Centrom za obuku Sv. Filip i Jakov, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

27. travanj 2024 08:20