StoryEditorOCM
RegionalNAJVIŠA RAZINA

Mađari usred Dalmacije žestoko ‘pumpaju‘ turistički biznis, pogledajte kako izgleda milijunski smještaj tik uz more

Piše Šibenski.hr
8. rujna 2023. - 08:54

Kamp "Adriatik" kod Primoštena, u vlasništvu mađarske "Dalmatia Grupe", bogatiji je za 36 najsuvremenije izrađenih i opremljenih mobilnih kućica. Kombinirajući slobodu kampiranja sa smještajem najviše razine, mobilne kućice predstavljaju inovativan način uživanja na hrvatskoj obali koji, prema službenim brojkama u prihodima po smještajnoj jedinici, stoje uz bok hotelima s četiri zvjezdice.

- Popularnost kampiranja u mobilnim kućicama u Hrvatskoj definitivno je u porastu, posebice među obiteljima. Naše mobilne kućice nude jedinstveno integrirano iskustvo odmora: blizinu prirode u kombinaciji s modernim pogodnostima – rekla je Danijela Grubišić, direktorica "Adriatika", tvrtke koja je u ovaj iskorak uložila gotovo dva milijuna eura.

Prostori imaju pojedinačnu površinu od 32 četvorna metra, opremljeni su modernim uređajima, satelitskom televizijom i prostranom natkrivenom terasom. Gosti mogu uživati u pogledu na more i zalaske sunca. S dodatnim prostorom u dnevnom boravku, svaka mobilna kućica može primiti do pet osoba.

Hrvatski kamping sektor broji 833 kampa s kapacitetom većim od 255 tisuća gostiju i ostvaruje čak 24 posto svih noćenja turista u Hrvatskoj. Sektorske statistike pokazuju da je nakon godina izazova bez presedana, 2022. obilježila preporod turizma, pri čemu se ističe sektor kampiranja.

Okružen borovom šumom, "Adriatik" može primiti do 1500 gostiju po noći na parcelama prosječne površine 110 kvadrata te u fiksnim kamp prikolicama i mobilnim kućicama. Posebnost kampa je prirodni položaj. Uz more, udaljeno svega nekoliko koraka, obitelji mogu bez napora uživati u aktivnostima na plaži.

image

Očaravajući pogled iz mobilnih kućica u primoštenskom kampu

Miranda Trklja/
28. travanj 2024 15:26