StoryEditorOCM
RegionalANAFILAKTIČKI ŠOK

Jozo Bogdan, jedan od najimućnijih Hrvata u BiH, preminuo u zagrebačkoj bolnici nakon što ga je prije dva dana u Mostaru ubola pčela

Piše psd
12. kolovoza 2020. - 15:18

Jozo Bogdan, poznati industrijalac i direktor tvrtke FEAL iz Širokog Brijega, preminuo je u srijedu u Zagrebu nakon što ga je prije dva dana ubola pčela u Mostaru.

Liječnici su dali sve od sebe ne bi li ga spasili, no nažalost, nisu uspjeli, objavio je Dnevni avaz

Bogdan je, dodaju, helikopterom ekspresno transportiran u Zagreb gdje mu je pružena hitna medicinska njega, ali ondje je podlegao posljedicama šoka koji je doživio od uboda insekta.

Poduzetnik je u nedjelju pao u anafilaktički šok nakon što ga je ubola pčela. Tad je hitno prebačen u Centar za urgentnu medicinu i hitne prijeme Sveučilišne kliničke bolnice Mostar gdje su ga liječnici reanimirali, piše Dnevni avaz.

Potom je na stadion Pod Bijelim Brijegom u Mostaru sletio helikopter Leonardo AW119 u vlasništvu Helikopterskog servisa Republike Srpske kojim je Bogdan prevezen u Zagreb.

Inače, Jozo Bogdan bio je vlasnik jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih tvrtki, koja se bavi proizvodnjom aluminija i zapošljava stotine radnike. Godine 2013. proglašen je i poduzetnikom godine u BiH, a bio je jedan od najbogatijih ljudi u zemlji.

Potekao je iz jedne od najsiromašnijih obitelji u zapadnoj Hercegovini, a dobar dio života proveo je u Njemačkoj kao građevinski radnik na baušteli.

19. travanj 2024 12:50