StoryEditorOCM
RegionalIMAŠ LI DUŠE?

Jeza u srcu Dalmacije; monstrum odlučio usmrtiti mačiće, ubacio ih u vrećice i strpao u kontejner, nije išlo po planu...

Piše Dalmacija SD
26. ožujka 2024. - 20:45

Da ljudska nehumanost ponekad nema granica potvrđuje i posljednji događaj kada je netko uzeo četiri mačića, zavezao ih u dvije vrećice i bacio u kontejner za staklo.

Na svu sreću, pronašla ih je Božena koja se javila u našu redakciju šokirana ovim činom, nadajući se kako će počinitelj biti pronađen zahvaljujući nadzornim kamerama, piše Portal Grada Kaštela.

Događaj se zbio u Kaštel Lukšiću kraj Novog parka gdje se nalazi trgovina prehrane u čijoj se neposrednoj blizini nalaze kontejneri za otpad. Među njima i kontejner za staklo koji je bio mjesto ovog gnusnog čina.

- Oko 14 sati izašla sam iz trgovine i čula sam mjaukanje koje je dolazilo iz smjera kontejnera. Prišla sam bliže da vidim gdje su, misleći da su iza kontejnera.

Šokirala sam se kad čula da zvuk dolazi iz kontejnera za staklo. Kad sam pogledala u kontejner, vidjela sam zavezanu kesu iz koje su dolazili zvukovi mjaukanja - kazala je Božena.

Postoje nadzorne kamere

- Zvala sam vatrogasce, jer nisam znala koga drugog zvati, a potom su naišli djelatnici iz ophodnje. Oni su mi pomogli da izvadimo mačiće, a u to je stigao i jedan mladi vatrogasac.

Otvorili smo vrećice. Bili su zavezani u dvije, jednu plastičnu i jednu kartonsku. I tako smo ih spasili. Onda smo tražili način kako da ih smjestimo u azil. U međuvremenu sam zvala policiju. Oni su mi rekli da zovemo komunalce. Došla su dva čovjeka i stupili smo u kontakt s momkom iz azila koji je rekao da ih komunalci dovezu kako bi ih oni zbrinuli - kazala je Božena, navodeći kako se nada da će počinitelj ovakvog gnusnog čina biti kažnjen.

- Kako su mačići bačeni u kontejner gdje postoje nadzorne kamere, jasno se može vidjeti tko je to učinio. Zato sam i zvala policiju.

Oni su mi rekli da će komunalna služba to odraditi. Oni valjda predaju nalog, pa se pokrene postupak. Nadam se da će ta osoba biti kažnjena, jer zavezati tako mačiće u dvije kese da ostanu bez zraka je grozno - rekla je Božena i dodala da je sretna što je jedna od onih osoba koja ne može "okrenuti glavu" kad su u pitanju životinje.

25. travanj 2024 19:33