StoryEditorOCM
RegionalDONACIJE OD 8 TONA

Humanitarnu pomoć su vozili i raspodijelili mladi iz Vrsi: Potresli su nas prizori razrušenih domova, ali bili smo ponosni što smo mogli pomoći

Piše Zadarski.hr
4. siječnja 2021. - 10:55

Nakon što je u dva dana u Vrsima prikupljeno nevjerojatnih pet tona humanitarne pomoći koja je dostavljena u prihvatni centar na Višnjiku, nova pošiljka osnovnih životnih potrepština otišla je u nedjelju iz Vrsi prema Općini Donji Kukuruzari koja se nalazi u Sisačko – moslavačkoj županiji i naseljima Knezovljani, Borojevići, Mečenčani i Umetić. Ovaj put, donacije su vozili i po naseljima raspodijelili mladi iz Vrsi koji su od jutra do mraka marljivo i neumorno obilazili stanovnike tog područja i izrazili spremnost za daljnju pomoć ako im bude potrebna.

- Zaista su nas potresli prizori razrušenih domova i naselja, a ujedno smo bili sretni i ponosni što smo pružili pomoć ugroženima. Posjetili smo i dvije obitelji koje zajedno broje jedanaestero djece, a njihovo oduševljenje s dostavljenim igračkama i slatkišima vam ne mogu opisati, objašnjava Šime Stojak te napominje kako je akcija još jednom pokazala kako su Vršani uvijek spremni pomoći.

image
Mladi iz Vrsi pomagali su ljudima u selu
Općina Vrsi

- Do sad smo sveukupno prikupili oko osam tona odjeće, deka, konzervirane hrane i slično, što je još jednom pokazalo da smo uvijek spremni pomoći našim sugrađanima u nevolji, zaključuje Šime, koji je koordinator humanitarne akcije za Općinu Vrsi.

Četiri naselja koja su opskrbljena donacijama iz Vrsi broje ukupno oko četiristo stanovnika, većinom starije životne dobi. Humanitarna akcija „Vrsi za Petrinju" nastavlja se još danas, 04. siječnja od 17 do 20 sati u prostorijama župne dvorane, dok će se donacije idućih dana rasporediti obiteljima koje su utočište pronašle na području Općine Vrsi i Zadarske županije.

24. travanj 2024 03:50