StoryEditorOCM
RegionalDOBRA VIJEST IZ OPĆINE SVETI FILIP I JAKOV

Gradit će vrtić u Gornjim Raštanima - stiže pola milijuna bespovratnih sredstava

Piše Zadarski.hr
3. prosinca 2019. - 13:48
rastane-gornje01

Općina Sv. Filip i Jakov planira radove adaptacije i opremanja dječjeg vrtića u naselju Gornje Raštane. Projekt „Opremanje dječjeg vrtića u naselju Gornje Raštane" će se provoditi u sklopu Mjere 8. „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI ŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA" čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa (LAG) „Laura" . Ukupna vrijednost Projekta iznosi 733.446 kuna i sufinancirat će se iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Donesena je Odluka o rezultatu administrativne kontrole te Odluka o odabiru  od strane LAG-a Laura kojom se planira sufinanciranje 90 posto prihvatljivih troškova sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske iznosom od 475.151 kune dok će Općina Sv. Filip i Jakov pokriti ostatak u iznosu od 258.294 kune neprihvatljivih troškova ovog Projekta. Predstoji donošenje Odluke o odabiru od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Općina Sveti Filip i Jakov projektom oprema dječji vrtić u naselju Gornje Raštane u kojem dječjeg vrtića u funkciji trenutačno nema. Tim će se projektom stvoriti uvjeti za održavanje predškolskog odgoja i obrazovanja te otvaranja novih radnih mjesta, objavili su iz Općine Sveti Filip i Jakov.

18. travanj 2024 20:59