StoryEditorOCM
RegionalKOBNO STUBIŠTE

Fotografiranje na jadranskom otoku zamalo se pretvorilo u tragediju, slovenski turisti teško ozlijeđeni, donosimo slike

Piše Dalmacija SD
30. rujna 2023. - 14:29

Teška nesreća dogodila se u gradu Rabu gdje su nakon urušavanja betonskog stubišta zgrade stradala trojica Slovenaca, a stanari su morali biti evakuirani, navodi portal Rab danas.

U pomoć unesrećenima pohrlili su otočni vatrogasci koji su spašavali pod ruševinama zarobljene turiste, ali i stanare prvog kata zgrade, koji su također slovenski državljani, njih ukupno devetero. Nakon pružene prve pomoći, Slovenci su zbog težine ozljeda helikopterom prebačeni na liječenje u Klinički bolnički centar u Rijeci.

U telefonskom razgovoru s logoterapeutkinjom prof. Rosandom Krstinić Gušćić, doznaje se da su članovi grupe "Logos" iz Slovenije, njih 40-ak uključujući i članove njihovih obitelji, došli na izlet kao veliki zaljubljenici u Rab. Planirali su, među ostalim, posjetiti spomen-groblje u Kampor, na mjestu nekadašnjeg fašističkog logora u kojem je talijanska okupacijska vlast bila internirala i brojne Slovence koji su se nakon kapitulacije Italije u rujnu 1943. godine većinom priključili partizanima.

Nekolicina ih je htjela posjetiti kuću u kojoj je nekada živjela dr. Cvijeta Pahljina, osoba koja je donijela edukaciju iz logoterapije na ove prostore, najprije u Sloveniju, potom i u Hrvatsku, te se ispred nje i fotografirati. Nažalost, tada se vanjsko stubište koje vodi do ulaznih vrata kuće - urušilo.

- Svi su bili vrlo potresni ovim događajem iako je kraj mogao biti i tragičniji - naglašava prof. Krstinić Gušćić, objavljuje Rab danas.

image
DVD ‘Rab‘
image
DVD ‘Rab‘
image
DVD ‘Rab‘
image
DVD ‘Rab‘
01. svibanj 2024 19:16