StoryEditorOCM
KalelargaA ON U EKSTAZI

Zbog slavlja bez maski kažnjeni svi ‘važniji‘ HDZ-ovci osim - načelnika Gradskog stožera civilne zaštite i zamjenika gradonačelnika Ante Babića?!

Piše B.S.
22. lipnja 2021. - 20:24

Istrazi policije koja je pokrenuta nakon izbornog slavlja u stožeru HDZ-a zbog nepoštivanja epidemioloških mjera mogle bi pomoći fotografije i video zapisi koje se od nedjelje dijele na društvenim mrežama.

Iako su tada upozorenja dobili Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite grada Zadra, zamjenik župana Šime Vicković, inače načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta. Posljednje je procesuiran i predsjednik gradskog odbora HDZ-a Šime Erlić. Na fotografijama i na video zapisu se, međutim, dobro vidi i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Zadra Ante Babić.

On tom prilikom nije sankcioniran, iako je vidljivo isturen u ekstatičnom položaju s rukama u zraku. 

image
Čitatelj

- Snimka je nastala 30. svibnja oko 22 sata u zatvorenim prostorijama u Ulici Andrije Medulića u Zadru. Do sada provedenim kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je da je ukupno pet osoba u dobi od 31, 36, 55, 61 i 63 godine, koje se vide na snimci, počinilo prekršaj iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a nakon čega su im izdane pisane mjere upozorenja za prekršaj iz čl. 47. st. 2. t 9. kažnjivo po čl. 76. c Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kazali su nam iz PU zadarske dodjući kako je 11. lipnja još jedna osoba procesuirana te joj je izdano upozorenje, što znači da je ukupno šest HDZ-ovaca zaradilo upozorenja- rekli su tada u policiji.

19. travanj 2024 03:28