StoryEditorOCM
KalelargaTRAGEDIJA U LJUPČU

Odvjetništvo odbacilo prijavu Inspektorata protiv Elektre zbog smrti 32-godišnjaka koji je poginuo u padu sa strujnog stupa

Piše Zadarski.hr
20. listopada 2020. - 19:10

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 47 i 50 godina te protiv jednog trgovačkog društva zbog učina teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 224. st. 4. u svezi st. 3. u svezi sa čl. 215. st. 2. i 1. Kaznenog zakona. 

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon zaprimljene kaznene prijave Državnog inspektorata, Inspektorata rada Područnog ureda Split (Ispostava Zadar) u kojoj se navodi da bi prijavljeni kao odgovorne osobe u tom trgovačkom društvu, postupajući protivno Zakonu o zaštiti na radu prouzročili smrt 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, provelo izvide tijekom kojih su prikupljeni relevantni dokazi, činjenice i podaci te je nakon njihove detaljne analize utvrđeno kako ne postoji osnovana sumnja da bi 47-godišnjak i 50-godišnjak počinili prijavljeno kazneno djelo.

Riječ je, kako doznajemo, o događaju iz siječnja ove godine, kada je djelatnik “Elektre” (32) poginuo na licu mjesta nakon što se slomio drveni stup na kojem je popravljao dovod struje u mjestu Ljubač kod Zadra. Muškarac je izgubio život nakon što je pao zajedno sa stupom koji se slomio u podnožju.

20. travanj 2024 16:26