StoryEditorOCM
KalelargaPOSLJEDICA POPLAVA

Visoka zona Zadra jutros se probudila bez vode! Direktor Matek ističe kako se nikad nisu susreli s ovakom situacijom: Potrajat će danima...

Piše M. Magaš
15. svibnja 2023. - 09:32

Velik dio Zadra jutros se probudio bez vode. Posljedica je to poplavljenog crpilišta Muškovci koje je, prema riječima direktora zadarskog Vodovoda, Tomislava Mateka, po prvi put ikad ugašeno. 

- Nismo se do sad nikad susreli s ovakvom situacijom, zaista je stanje izvanredno, rekao bih alarmantno. Zrmanja je toliko narasla da je poplavila to crpilište iz kojeg vodu primaju viši dijelovi grada. Naša trafostanica, agregatori i ostala oprema koja je potrebna za dopremu vode je i sama pod vodom. Nažalost, trebat će nekoliko dana da se sanira šteta. Prvo treba sačekati da se voda povuče pa da vodimo što možemo – rekao nam je direktor Vodovoda te dodao kako će njegovi zaposlenici raditi 24 sata samo da što prije riješe ono što se riješiti može.

- Probat ćemo danas usmjeriti dio s Bokanjačkog blata kako bi bar neki dijelovi ispod zaobilaznice dobili vodu. Ostale građane jednostavno moramo zamoliti za razumijevanje i strpljenje – istaknuo je direktor.

02. svibanj 2024 08:48