StoryEditor
KalelargaOGLASIO SE STOŽER

Vicković o lažnoj odluci: "Nema uvođenja nikakvih novih mjera za Zadarsku županiju, jer u ovome trenutku za tim nema potrebe!"

Piše zadarski.hr
18. studenog 2020. - 17:21
Na fotografiji: Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zastite Zadarske županijeJure Miskovic/Cropix

Povodom širenja lažne odluke o uvođenju lockdown-a u Zadarskoj županiji, službeno se oglasio i Stožer civilne zaštite Zadarske županije te načelnik Šime Vicković. 

-Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio uvođenje nikakvih dodatnih mjera, tako da je 'navodni dopis' o uvođenju novih nužnih epidemioloških mjera koji je danas kružio društvenim mrežama apsolutno LAŽNA VIJEST. Kao što je poznato, nacionalni Stožer mjere za pojedine županije određuje na zahtjev županijskih stožera, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio nikakve dodatne mjere, jer za njima trenutno nema potrebe s obzirom da Zadarska županija još uvijek ima povoljnu epidemiološku situaciju i među najuspješnijima je u državi prema statističkim podacima oboljelih od koronavirusne bolesti, navode u svom dopisu. 

- Primili smo velik broj upita tijekom današnjeg dana i želim ovim putem smiriti naše stanovnike. Nema uvođenja nikakvih novih mjera za Zadarsku županiju, jer u ovome trenutku za tim nema potrebe. Želio bih samo da su ti pojednici, umjesto na izradu lažne vijesti kojoj je očita namjera bespotrebno širenje panike, svoju energiju na današnji dan, koji je posebno emotivan za stanovnike naše županije i cijele Hrvatske, utrošili na sjećanje i molitvu za žrtve Škabrnje i Vukovara - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković te dodao da je o ovome slučaju obaviješten i načelnik nacionalnog Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jer je i njegov potpis u lažiranom dokument. 

Izdvojeno

18. siječanj 2021 03:29