StoryEditorOCM
KalelargaTIM IZ NADINA

Uskoro kreće parterno uređenje Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade za gotovo 4,3 milijuna kuna

Piše Iva Ivanac
29. rujna 2022. - 17:09

Gradonačelnik Branko Dukić donio je odluku o najpovoljnijoj ponudi za partnerno uređenje okoliša Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade. 

Kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda tvrtke Tim iz Nadina koja je iznosila 4.281.334,74 milijuna kuna (bez PDV-a). Ekonomski najpovoljnija ponuda je za gotovo trista tisuća kuna skuplja od procjenjene vrijednosti ovog projekta.

Uz Tim iz Nadina na ovaj natječaj pristigle su i ponude tvrtke Tehma u iznosu od 4,31 milijun kuna dok je zajednica Lavčevićevih tvrtki dala ponudu u iznosu od 4,35 milijuna kuna. 

Odabrani izvođač radove treba izvesti u roku od četiri mjeseca od dana uvođenja u posao.

Podsjetimo kako su gradski vijećnici na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra odbili donijeti Odluku o osnivanju javne ustanove Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade. Nezavisni vijećnici i vijećnici SDP-a govorili su kako se institucija osniva samo kako bi mogli zaposliti još stranačkih ljudi. 

Unatoč tome što je pročelnica za kulturu i sport Dina Bušić kazala kako bi Grad Zadar bio tehnička potpora Centru i kako se „Grad neće petljati u programe,  te kako će se kad udruge ojačaju, na Gradskom vijeću izglasana odluka o takozvanom hibridnom upravljanju ustanovom", vijećnici nisu dozvolili osnivanje nove javne ustanove koja bi skrbila o novoj zgradi. 

20. travanj 2024 09:59