StoryEditorOCM
KalelargaDOLIJAO POLICIJI

Uhićen mladić (25) koji je noću po Zadru palio kontejnere i uništavao nadzorne kamere, materijalna šteta ‘na startu‘ iznosi 150 tisuća kuna!

Piše PU zadarska
20. siječnja 2021. - 09:51

Policijski službenici Prve PP Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te dva kaznena djela oštećenja tuđih stvari.

Osumnjičen je da je 18. siječnja u noćnim satima u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru namjerno izazvao požar na kontejneru za smeće, koji se proširio na ostala dva kontejnera. U požaru su izgorjela dva kontejnera, dok je treći djelomično nagorio, kao i obližnja razvodna kutija za telekomunikaciju. Materijalna šteta pričinjena trgovačkim društvima bit će naknadno utvrđena.

Također ga se sumnjiči da je iste noći u Ulici Ljudevita Posavskog u Zadru namjerno oštetio dvije nadzorne kamere i rampu na ulazu u garažu objekta Opće bolnice Zadar, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 50 tisuća kuna.

Utvrđeno je i da je 3.prosinca prošle godine u Glagoljaškoj ulici u Zadru provalio u građevinski kontejner u vlasništvu trgovačkog društva, a potom namjerno na kontejneru izazvao požar. Izgorjela je veća količina raznog građevinskog alata, vrijednosti oko 100 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je uz kaznene prijave zbog oštećenja tuđe stvari i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

26. travanj 2024 05:51