StoryEditorOCM
KalelargaNIJE DOBRO

U zadarskoj bolnici zaražena dva kirurga! U samoizolaciji je sedam doktora i medicinskih sestara te jedan nezdravstveni djelatnik...

Piše I. Ivanac
25. kolovoza 2020. - 15:18

S obzirom na povećanje broja oboljelih na zadarskom području, polako se pune odjeli OB Zadar u kojoj je trenutno hospitalizirano 19 bolesnika od čega ih je troje na respiratoru. Odjel otorinolaringologije je opet otvoren kao Covid odjel za pacijente s blažom kliničkom slikom.
- Koronavirusom su u OB Zadar zaražena dva kirurga, a 15 osoba se nalazi u samoizolaciji od čega je 7 liječnika, 7 medicinskih sestara te jedan administrativni radnik. Imamo sve veću potrebu za testiranjem, pa će OB Zadar pripomoći Zavodu za javno zdravstvo te dnevno u bolnici testirati još 60 potencijalno pozitivnih osoba. Iz tog razloga bolnica je angažirala djelatnike i nabavila PCR uređaj te čime ćemo rasteretiti Zavod, kazao je ravnatelj OB Zadar Željko Čulina dodajući kako je u utorak jedan pacijent koji je na respiratoru prebačen u Zagreb u kliniku dr. Fran Mihaljević, ali i govoreći kako je najmlađi pacijent na respiratoru u Zadru 56-godišnjak.
- OB Zadar može primiti još 15-ak pacijenata, a ako bude potrebno bolnicu u Biogradu ćemo opet prenamijeniti za one koji imaju blažu sliku bolesti. Opća bolnica može primiti i veći broj bolesnika, ali to bi onda značilo da moramo zatvarati druge odjele čime bi se povećale liste čekanja. Naša želja je da radimo normalno i da pružamo zdravstvene usluge svim bolesnicima, kazao je ravnatelj Čulina. 

20. travanj 2024 01:30