StoryEditorOCM
KalelargaSLUČAJ ‘AQUA‘

Tri dana nakon smrti zaštitara u noćnom klubu ‘obdukcijski zapisnik u pisanom obliku još nije zaprimljen‘. Tužiteljstvo ispituje svjedoke

Piše B.S.
24. svibnja 2023. - 16:38

- Nalog za obdukciju naložilo je Županijsko državno odvjetništvo neposredno nakon inkriminiranog događaja budući da se u tom trenutku sumnjalo na učin kaznenog djela ubojstva, ali obdukcijski zapisnik u pisanom obliku još nije zaprimljen u tom državnom odvjetništvu koje će po primitku istog dostaviti ovom državnom odvjetništvu kao stvarno nadležnom za predmetni slučaj - odgovorila je glavna zadarska Općinska državna odvjetnica Darija Padovan Buškulić, nakon što ni u srijedu, tri dana od nesretnog događaja u biogradskom klubu ‘Aqua‘ nisu službeno objavljeni nalazi obdukcije koji su provedeni na tijelu stradalog, 54-godišnjeg zaštitara.

Nalazi bi trebali pokazati njegov točan uzrok smrti, a nakon toga i točnu inkriminaciju za koju će mladići odgovarati, međutim još se ne zna tko je što tu učinio i što se tu večer u klubu događalo.

image

Ilustracija

Luka Gerlanc/Cropix

- Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je po zaprimanju kaznene prijave započelo sa stadijem istraživanja u kaznenom postupku tijekom kojeg će biti ispitani svi bitni svjedoci inkriminiranog događaja za koje se terete četiri punoljetna hrvatska državljana zbog kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi.

Jednako tako, nakon provedbe tih dokaznih radnji provest će se sudskomedicinsko vještačenje o kojem će ovisiti daljnja odluka u ovom kaznenom postupku - rekla je Buškulić.

Zbog sumnje na sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnim ishodom privedena su četvorica mladića, a samo jedan je zadržan u pritvoru. Incident se odigrao u biogradskom klubu u nedjelju oko četiri sata ujutro. 

18. travanj 2024 05:18