StoryEditorOCM
KalelargaTKO JE ODGOVORAN

Šibenska policija najavila pokretanje postupka zbog neprijavljenih prosvjeda protiv covid mjera, organizatorima prijeti kazna do 20 tisuća kuna!

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2021. - 17:49

Šibenska policija najavila je pokretanje postupka protiv organizatora mirnih prosvjeda protiv korona mjera koji su se protekla tri dana u večernjim satima održali u Šibeniku, a u kojima je prodefiliralo više stotina građana.

Kako je potvrdio glasnogovornik policije u Šibeniku Šime Pavić, javna okupljanja i mirni prosvjedi trebaju se prijaviti policiji minimalno pet dana ili iznimno 48 sati ranije.

- Policija je nazočna s ciljem očuvanja javnog reda i mira i do sada nismo zabilježili narušavanja istog te nije bilo potrebe za intervencijom policije. Budući da prosvjedi nisu bili prijavljeni, a u najavi je još najmanje jedan, pokrenut će se postupak utvrđivanja činjenica o organizaciji. O prikupljenim saznanjima obavijestit će i lokalni Stožer civilne zaštite i Ravnateljstvo civilne zaštite – poručio je glasnogovornik šibenske policije.

Inače, zakonom o javnom okupljanju predviđena je kazna od 5 do 20 tisuća kuna za fizičku osobu koja organizira neprijavljeni prosvjed ili mirno okupljanje.

24. travanj 2024 19:26