StoryEditorOCM
Kalelarga"SPORTSKI VRTIĆ"

Roditelji dočekali: Napokon otvoren moderan dječji vrtić "Višnjik II" 

Piše Grad Zadar
21. veljače 2020. - 13:06

Danas je otvoren područni dječji vrtić Višnjik II, dio dječjeg vrtića Radost. Novi je to objekt sa dvije vrtićke odgojne skupine u sklopu bazenskog kompleksa ŠC Višnjik, koji je otvorila ravnateljica DV Radost Larisa Pavlović Petani.

Na otvorenju je bio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenicom Jagodom Surać i pročelnikom za odgoj i školstvo Josom Nekićem, državna tajnica u Ministarstvu  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, predsjednica Upravnog vijeća DV Radost Smiljana Zrilić i direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Proširenje DV Radost u novi PO objekt Višnjik II s dvije odgojno obrazovne skupine vrtićkog uzrasta (3-7 godina) realizirano je sredstvima Grada Zadra i ŠC Višnjika. Sredstva za opremu ovog područnog objekta osigurana su u okviru projekta Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja, a koji se financira iz ESF-a s 14,2 milijuna kuna. Pored standardne opreme i namještaja, vrtić je opremljen različitim sportskim rekvizitima i didaktikom. Ovaj područni objekt također će raditi u smjenskom radu, a s ciljem usklađenja obiteljskih i poslovnih obveza roditelja.

Iz projekta Mreža ZaDar nabavljena je oprema, namještaj i didaktika za svih 7 partnerskih vrtića. Ukupna vrijednost sve opreme je 981.182,50 kuna. Vrijednost opreme za DV Radost je 508.754,00 kn, a od tog iznosa 392.000,00 odnosi se na Višnjik II.

Ostala oprema i didaktika izravno je vezana za dodatne usluge i programe koje će se u okviru projekta realizirati u partnerskim vrtićima poput Montessori programa, odgoja za održivi razvoj, senzorne integracije, učenja stranih jezika i sl.      

Djeca koja će pohađati ovaj vrtić koristit će igralište koje je uređeno zahvaljujući projektu Grada Zadra i UO za odgoj i školstvo. Projekt je prijavljen na poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama“. Ministarstvo je sufinanciralo 948.368,00 kuna, a Grad Zadar razliku do ukupne vrijednosti projekta.

Jedan od potprojekata Uređenje zajedničkog dječjeg igrališta za oba gradska vrtića pri ŠC Višnjik ukupne vrijednosti preko 1,5 milijuna kuna Ministarstvo za demografiju je sufinanciralo s 620.488,00 kuna. Novo dječje igralište ŠC Višnjik za dječje vrtiće  svakodnevno koriste djeca koja pohađaju obližnje područne objekte gradskih dječjih vrtića ali i ostala djeca koja nisu uključena u program predškolskog odgoja te se time rezultat projekta izravno multiplicira i na širu društvenu zajednicu.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te sredstvima Grada Zadra, vrtići su mogli vlastita sredstva uložiti u ostale potrebe poslovanja poput edukacije zaposlenika ili opremanja didaktičkim materijalom.

19. travanj 2024 17:53