StoryEditorOCM
KalelargaNESTABILNO

Prognoza za Dalmaciju: DHMZ otkriva što nas očekuje sljedećih dana, poznato i kad stižu pljuskovi s grmljavinom

Piše Dalmacija SD
21. travnja 2024. - 13:18

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u Dalmaciji će danas biti djelomice sunčano, ujutro uz više oblaka uglavnom na jugu mjestimice kiša, moguća je i grmljavina. Poslijepodne većinom suho ali ne posve stabilno, ponajprije u unutrašnjosti moguć je poneki izolirani pljusak.

Olujnih udara bure bit će i na dijelu Dalmacije, poslijepodne na otvorenom moru jak sjeverozapadnjak. More umjereno valovito i valovito. Malo kiše past će tijekom oblačnijeg jutra. Popodne sunčanije, ali ne i stabilno. Najviša temperatura od 14 do 18 °C.

image
Screenshot

Kiša, pa i u obliku pljuskova, vjerojatna je na promjenjivo oblačnom jugu Hrvatske. Od sredine dana sunčanije, ali ne i stabilno. Puhat će umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima, sredinom dana sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura će porasti na 16 do 18 °C.

I u ponedjeljak u većini kopnenih krajeva razmjerno stabilno, samo je u Gorskom kotaru moguća kiša i susnježica. Od utorka nestabilnije - kiša češća i rasprostranjena. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar te će se zadržati razmjerno svježe za doba godine.

Od utorka i na Jadranu promjenjivo s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, kojih bi već u ponedjeljak moglo biti na sjeveru. U Dalmaciji će puhati jugo i jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu bura, u ponedjeljak pod Velebitom s olujnim udarima. Temperatura bez znatnije promjene, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

01. svibanj 2024 18:30