StoryEditorOCM
FotoreportOD ČETVRTKA

Ponovno se otvaraju tržnice uz stroge mjere zaštite od širenja virusa. Pogledajte kako će izgledati zadarske pijace na Poluotoku i Relji...

Piše AVŠ
8. travnja 2020. - 17:25

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH od sutra se dopušta, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, rad zatvorenih objekata (prodavaonica i kioska) u sklopu tržnica koji prodaju hranu, lijekove, higijenske artikle, veterinarsko-medicinske proizvode, poljoprivredne lijekove i hranu za životinje te prodajnih mjesta na tržnicama koji su zatvoreni objekti ili ograđeni prostori te prodaju ribu, mlijeko i mliječne proizvode te voće i povrće. Također, dopušta se prodaja na malo voća, povrća i cvijeća iz vozila u ograđenim prostorima na „princip zelene tržnice“.

Kako bi se osigurale mjere i upute koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na tržnicama treba dodatno osigurati ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca te postaviti pregrade odnosno zaštite od pleksiglasa na prodajnim mjestima (klupama), kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupaca. Propisani razmak od 3 do 5 metara mora se održavati i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice.

I na zadarskim tržnicama, posebno onima na Poluotoku i Relji, cijeli dan danas traju pripreme za sutrašnje ponovno otvaranje.

"Obaviještavamo Vas kako sukladno Odluci Načelnika Stožera, Potpredsjednika Vlade i Ministra unutarnjih poslova o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, Tržnica Zadar d.o.o., 9. travnja 2020. godine, otvara Tržnicu Poluotok, Ribarnicu i Tržnicu Relja. Radno vrijeme tržnica je od ponedjeljka do subote od 7:00 – 12:00 sati- stoji u priopćenju koje je stiglo iz zadarske "Tržnice" gdje su uveli i poseban kontakt broj za prodavače 099 2546602.

19. travanj 2024 16:20