StoryEditorOCM
KalelargaTOMO MEDVED:

"Ovakve akcije podsjetnik su da sloboda koju danas imamo nije darovana, već je krvlju plaćena. Zato je važno obilježavati ove obljetnice"

Piše M.M.
22. siječnja 2022. - 09:52

Program obilježavanja VRO Maslenica započeo je budnicom gradske glazbe zadarskim ulicama.

Nastavio se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskome groblju te na spomen-obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi u Ulici Ante Starčevića.

U Zadar je stigao i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je za ovu prigodu zahvalio svim braniteljima, ali i njihovim obiteljima.

- Posebno onim koji su izgubili svoje najmilije u ovoj akciji... Moram naglasiti kako je ova operacija prekretnica u Domovinskom ratu, snažna poruka našem narodu: da su naša vojska i policija, naše oružane snage, kadre osloboditi svaki pedalj naše zemlje. Bila je to i poruka cijelom svijetu da smo izgradili snažnu oružanu silu, ali i posebna poruka neprijatelju da ćemo to učiniti. Baš kao što smo to ponovo učinili '95 u Oluji te '98 mirnom integracijom u Vukovaru - prisjetio se Medved te dodao: 

- Iznimno je važno obilježavati ove obljetnice iz Domovinskog rata kao podsjetnik da sloboda koju danas imamo nije darovana već je krvlju plaćena i da su hrvatski branitelji najsnažniji temelj samostalne i suverene Hrvatske - zaključio je Medved. 

Program obilježavanja nastavlja se ispred "Kocke" - Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u parku u uvali Jazine gdje će održati i prigodni program.

Odatle će krenuti i mimohod vojnih postrojba, sudionica VRO Maslenica preko gradskog mosta do crkve sv. Šimuna u kojoj će biti služena misa za Domovinu.

Bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće i kod Masleničkog mosta, Islamu Latinskom te Kašiću, ključnom mjestu za obranu cijeloga kraja.

25. travanj 2024 09:35