StoryEditorOCM
KalelargaADIO ENZI!

Otišao je dobri duh grada, dite Kalelarge i najvatreniji navijač KK Zadra ikad!

Piše M.G.
16. lipnja 2020. - 22:07

Iz KK Zadra su putem društvenih mreža izvijestili kako je preminuo poznati navijač Enzi Verunica.

- Nakon duge i teške bolesti jedan od naših najvećih i najstrastvenijih navijača, Enzi Verunica više nije s nama. Izražavamo duboku sućut obitelji i svim prijateljima - napisali su iz KK Zadar, a ekipa s Mornarice oprostila od ove se zadarske legende uz objavu:

- Ima trenutaka kad riči zapnu u grlu, a uspomene ožive sjećanja koja će ostati zauvik... Velik si, jedan od najvećih... Zauvik će te pamtiti tvoja dica Kalelarge. Počivaj u miru ikono - stoji u emotivnoj objavi koju su stavili na svoj FB profil.

Enzi je rođen i odrastao na Kalelargi, a bio je i ostao pravi simbol grada, baš poput nekolicine oriđinala koji također više nisu s nama....

Kao što su Jazine legendarne tako je postao i on. Bio je simbol Juga, jedan od najvjernijih i najvatrenijih navijača kojeg se moglo čuti i izvan dvorane. Protivnički igrači na slobodnom bacanju nisu mogli protiv njegovog inovativnog psovanja i energičnog mahanja. Kad je KK Zadar prešao u modernu dvoranu na Višnjiku, tako ga je naravno i Enzi vjerno popratio. Našao je svoje mjesto u toj okrugloj dvorani i pratio svoj omiljeni klub sve do kraja.

image
Andrija Lucic/Cropix

Osim po navijanju koje će zasigurno ostati zapisano u povijesti zadarske košarke, mnogi će ga Zadrani pamtiti i kao posebnog prodavača na ribarnici.

Enzi, počivaj u miru! 

image
trgovac Enzo Verunica sa hobotnicom.
Jure Miskovic/Cropix
18. travanj 2024 20:11