StoryEditorOCM
KalelargaOBIMNI RADOVI

Konačno asfaltirana Ugljanska ulica, radovi na izmjeni vodovodnih cijevi počeli su još u siječnju

Piše M. K.
27. ožujka 2024. - 14:14

Opsežni radovi koje je Vodovod pokrenuo u Ugljanskoj ulici u Mjesnom odboru Jazine II u siječnju, konačno se završavaju asfaltiranjem kolnika koje izvode Ceste Zadarske županije.

Zbog stalnog pucanja starih salonitnih vodovodnih cijevi, Vodovod je pokrenuo radove na izmjeni kompletnog cjevovoda u toj ulici.

Godišnje je nekoliko puta dolazilo do puknuća cijevi, pa će se izmjenom cjevovoda ubuduće to spriječiti i osigurati kvalitetna vodoopskrba stanovnika.

Zbog obimnih radova, promet tim dijelom ulice otežano se odvijao. Zbog izmjene cjevovoda uvedena je privremena opskrba, jer su se osim glavnog cjevovoda, mijenjaju i priključci prema domaćinstvima i stambenih zgradama.

Nažalost, zbog blokade proračuna nakon raskopanja toga dijela Ugljanske nije ulica asfaltirana u cijelosti, već samo trak ispod kojega su položene nove vodovodne cijevi. Drugi traj je pokrpan na dijelovima gdje je iskopan, novi sloj kolnika na tom dijelu čekat će neka bolja vremena.

Još je preostalo sanirati iskope u dvorišnom dijelu iza stambenih zgrada, što će se vjerojatno obaviti nakon uskršnjih blagdana.

26. travanj 2024 01:35