StoryEditorOCM
KalelargaGOVOR BROJKI

Imate li i vi dojam da je ove sezone u Zadru manje "narušavanja javnog reda i mira" nego prošle sezone? Evo što pokazuju srpanjske statistike...

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2023. - 21:02

Imate li i vi dojam da Zadar, unatoč turističkim statistikama koje govore o porastu broja turista, ove godine ipak živi jednu mirniju sezonu? Tom dojmu, pojačanom usporedbama s nekim drugim dalmatinskim gradovima, u prilog idu i policijske statistike i broj intervencija u staroj gradskoj jezgri.

-Prema evidencijama Policijske postaje Zadar,  tijekom mjeseca srpnja 2023..godine je na prostoru užeg dijela Grada Zadra evidentirano ukupno 13 prekršaja  iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (od toga 4 prekršaja iz članka 13. i 6 prekršaja iz članka 6. citiranog Zakona). U istom razdoblju prošle godine evidentirano je 18 prekršaja sankcioniranih temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (6 prekršaja - članak 13. i 9 prekršaja članak 6. ZOPPJRM), kažu iz Policijske uprave zadarske odakle dodaju i ovo:

- U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti  policija tijekom cijele godine, a poglavito u ljetnim mjesecima tijekom trajanja turističke sezone povećava prisutnost policijskih službenika na javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, a naročito na ulicama, trgovima i u zonama ugostiteljskih objekata za vrijeme organiziranih manifestacija, kažu iz policije.

 

03. svibanj 2024 14:33