StoryEditorOCM
KalelargaDOBRE VIJESTI

Danas u bolnicu stižu bronhoskop i dva respiratora. Stanje tri pacijenta na JIL-u je teško, ali stabilno. Pacijenticu uskoro skidaju s respiratora

Piše Ivica Nevešćanin
8. travnja 2020. - 11:21

Od 25. veljače do 7. travnja u Zadarskoj su testirane 502 osobe na koronavirus, od toga 463 osobe u zadarskoj bolnici te 39 osoba u COVID ambulanti na Ravnicama. Pozitivno je bilo 59 osoba, kazao je Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar, dodajući da se na COVID odjelu trenutačno nalazi 12 pacijenata, od kojih su četiri na respiratoru, jedna žena i troje muškaraca.

Stanje ženskog pacijenta, inače bivše pacijentice Ortopedske bolnice u Biogradu, popravlja se, klinička slika joj je bolja, i u bolnici se nadaju da bi je uskoro mogli skinuti s respiratora. Stanje trojice muškaraca, također povezanih s bolnicom u Biogradu, je teško ali stabilno i liječnici su trenutačno zadovoljni sa njihovim stanjem, kazao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja i šef JIL-a.

U zadarskoj bolnici zaražena su dva liječnika i četiri medicinske sestre, a u samoizolaciji su pet liječnika, 17 medicinskih sestara i šest nezdravstvenih radnika.

Dr. Čulina je također naglasio da tijekom srijede u bolnicu stiže bronhoskop, uređaj vrijedan preko 1,2 milijuna kuna, a do večeri i dva nova respiratora koja su nabavljena preko Ministarstva zdravstva.

23. travanj 2024 20:21