StoryEditorOCM
KalelargaMISE SAMO ON-LINE

Je li za Cvjetnicu bilo kršenja mjera u crkvama? Načelnik Stožera: Pisat ćemo nadbiskupu Puljiću neka upozori svećenike da se strogo pridržavaju mjera

Piše Iva Ivanac
8. travnja 2020. - 11:35

Je li postupanje svećenika koji vjernike pozivaju na ograničene dolaske u crkvu za vrijeme Velikog tjedna te održavanje misa uz neposrednu blizinu ministranata epidemiološki rizično, pitanje je koje je zanimalo novinare na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije.  

- Nikada nije dovoljno ponoviti da uvijek vrijede iste mjere socijalne distance, a zabrane većeg okupljanja i dalje stoje kako za vjernike i za uskršnji tjedan tako i za sve ostale građane. Zadržite socijalnu distancu jer je to jedan od ključnih faktora uz rad zaštitnih službi i civilnog sektora. Za sada upravo zbog socijalne distance dobro balansiramo s cijelom situacijom, kazao je epidemiolog Alan Medić dok je načelnik Stožera civilne zaštite Šime Vicković upozorio na izdane naputke. 

- Što se tiče obreda u Velikom tjednu, svi znamo da postoji naputak Hrvatske biskupske konferencije u kojem se nalaže da se prilikom obreda pridržavaju svih uputa od strane Zavoda za javno zdravstvo, a mi ćemo nadbiskupu ponovno pisati kako bi još jedanput upozorio sve svećenike da se strogo pridržavaju izdanih mjera, kazao je načelnik Vicković. 

Inače, u utorak je stiglo i priopćenje iz zadarske nadbiskupije u kojem napominju kako će sva misna slavlja koje će predvoditi nadbiskup Puljić vjernici moći pratiti putem YouTube kanala na OVOJ poveznici. 

  

26. travanj 2024 17:51