StoryEditorOCM
ForumNA GRANICI

U Ukrajinu stigli prvi hrvatski dragovoljci: ‘Idemo se pridružiti ukrajinskom narodu i našim Hrvatima. Znamo da će ovaj rat teško stati samo ovdje‘

Piše PSD
27. veljače 2022. - 17:09
Jedan od hrvatskih dobrovoljaca na granici Mađarske i Ukrajine, prethodnica drugih, s vojnim iskustvom i željom da pomognuScreenshot Nova TV

U Ukrajinu stižu prvi dragovoljci iz Hrvatske kako bi u obrani zemlje pomogli ukrajinskoj vojsci i narodu.

Neki su već stigli. ''Mi se nalazimo na ukrajinskoj granici s Mađarskom. Idemo na bojišnicu pridružiti se ukrajinskom narodu i našim Hrvatima. Znamo da će ovaj rat teško stati samo na Ukrajini'', izjavio je jedan od njih ekskluzivno za Dnevnik Nove TV, a cijelu njegovu ispovijest može se pogledati u Dnevniku Nove TV u nedjelju, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo, kako je prvi doznao reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, prvi hrvatski dobrovoljci otišli su na ratište u Ukrajinu kako bi se borili na strani ukrajinske vojske.

"Jedna veća grupa dobrovoljaca kroz nekoliko dana bi se trebala pridružiti ukrajinskoj vojsci. Imaju vojno iskustvo od ranije i puni su morala i želje da pomognu ukrajinskoj vojci", javio je Čorkalo, piše Dnevnik.hr.

28. travanj 2024 09:16