StoryEditorOCM
ForumSUĆUT OBITELJI

U 47.godini iznenada umro Jasmin Telalović, glumac ZKM-a, kolege su u šoku. Nina Violić: Kakvo tužno jutro...

Piše Mozaik SD
10. veljače 2023. - 13:52

U 47. godini preminuo je glumac Zagrebačkog kazališta mladih Jasmin Telalović, javlja Jutarnji list.

Smrt je nastupila iznenadno, a njegovi kolege su u šoku. Od glumca se na Facebooku oprostila njegova kolegica Nina Violić.

Vijest je potvrđena u kazalištu, gdje Jutarnji doznaje da je preminuo nakon kratke i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece, sina i kćer.

Rođen je 1977. u Zvorniku. Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1997. U angažmanu je Zagrebačkog kazališta mladih od 2003.

Osim u matičnom kazalištu glumio je u predstavama zagrebačkoga HNK-a te na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Tumačio je glavne uloge u filmovima "Tu" Zrinka Ogreste i "Ne pitaj kako" Lukasa Nole. Nastupao je u hrvatskim televizijskim serijama "Odmori se, zaslužio si", "Bitange i princeze", "Zimmer Frei", "Naša mala klinika"…

Surađivao je s redateljima Reneom Medvešekom, Brankom Brezovcem, Ivicom Boban, Edvinom Liverićem, Lenkom Udovički i drugima.

Ostvario je uloge u brojnim ZKM-ovim produkcijama, među kojima su Emil i detektivi, Kristofor Kolumbo, Hamlet, Alan Ford, Žena bez tijela, Idiot, Polet, Gulliverova putovanja, Glasi iz Planina, Koko u Parizu, Galeb, Vrata do, Ana Karenjina, Draga Elena Sergejevna...

20. travanj 2024 02:39