StoryEditorOCM
ForumTRAGIČAN KRAJ

Tuga u Crnoj Gori: tijelo dječaka kojega su olujni valovi odnijeli sa šetališta pronađeno u Hrvatskoj

Piše VIJESTI SD
25. siječnja 2023. - 21:37

Nakon osam dana potrage pronađeno je tijelo trinaestogodišnjeg dječaka N.V. koji je prije osam dana nestao u Herceg Novom kada ga je na šetalištu poklopio val i povukao u more.

Tijelo je pronađeno kod rta Oštro u hrvatskim vodama potvrđeno je iz hercegnovske policije Radiju Crne Gore. Tužnu informaciju potvrdio im je Mitar Tadić, voditelj stanice kriminalistike Centra sigurnosti Herceg Novi.

Dječak je iz Herceg Novoga nestao 17. siječnja oko 22 sata sa šetališta Pet Danica kada ga je golemi val poklopio i odnio u more. Vjetar na obali tad je puhao gotovo 100 km/h i na snazi je bio crveni meteoalarm zbog olujnog juga i kiše.

U potrazi za dječakom sudjelovalo je nekoliko plovila državnih službi i privatnika, kao i helikopter Vojske Crne Gore te dron sa termovizijskom kamerom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).

Ronioci RCUD-a, Mornarice Vojske Crne Gore, UPSUL-a i Službe zaštite i spašavanja Kotor detaljno su pretraživali podmorje.

Pretraga podmorja je u ovom području provedena korištenjem 3D sonara sa plovila Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

 

26. travanj 2024 14:18