StoryEditor
ForumNAVRŠAVA SE PET GODINA OD TRAGIČNE POGIBELJI

Stravična nesreća odnijela je život prelijepe Dolores! Bila je ambiciozna, talentirana i nekako - tužna

Piše Barbara Marinović / 100posto.hr
22. listopada 2018. - 20:21
dolores

Navršit će se sutra pet godina od tragične pogibelji mlade i talentiraneDolores Lambaše. Karizmatična, lijepa, mlada, ambiciozna i talentirana. Imala je Dolores još puno toga dati i napraviti. Izgled i prezentnost mediteranskih filmskih diva nekih prošlih vremena, mladost i energija... Sve to krasilo je lijepu Dolores. Bila je i emotivna, ranjiva, u stalnoj potrazi za srećom, vlastitim mirom i utočištem, djelujući često donekle izgubljeno.

Cropix/arhiva

Cropix/arhiva

Iako mlada, uvijek je pokušavala izgledati starije, noseći glamurozne kapute, kostime, torbice, uvijek birajući uz sebe nešto starije partnere. Mlada djevojka na javnoj se sceni pojavila u prvom redu u tabloidima, kao djevojka legendarnog Ive Gregurevića. Vjerojatno najveći hrvatski glumac danas volio je mladu Dolores, a bila je i ona posvećena vezi, koja je potrajala pet godina. Vezala ih je ljubav prema glumi, i dok je ona pokušavala Akademiju upisati, Gregurević je već odavno ime koje dovoljno govori samo za sebe. Uspjela je na kraju upasti, iako je pokušavala više puta. Ostvarila se u malo vremena koje je imala u televizijskim serijama, ulogama kao što su 'Ruža vjetrova', 'Najbolje godine', 'Zakon ljubavi', 'Dobre namjere', 'Odmori se, zaslužio si'. Osim toga, odigrala je uloge i u filmovima 'Tumor', 'Vjerujem u anđele', Pravo čudo'.

Cropix/arhiva

Cropix/arhiva

U periodu snimanja filma 'Vjerujem u anđele' Dolores je bila u vezi s Franom Lasićem, provela je s njim dvije godine veze. Pretpostavljalo se da su se čak i zaručili, no prekinuli su do premijere spomenutog filma. U periodu nakon prekida, uplovila je u vezu s Josipom Dikanom Radeljakom, i to je bila njena posljednja veza... Prekid su objavili 2013., i sve je prošlo mirno, bez previše izjava i eksponiranja. Nekoliko mjeseci kasnije, Dolores će tragično skončati u prometnoj nesreći. A konačno je bila slobodna i spremna za neke nove uloge.

Prije četiri godine Silvana Menđušić napravila je dokumentarac o glumici, "Naslovnica". Rekla je tada da bi još 'toliko toga trebala napraviti, vidjeti'. 'To je jedan proces, ne mogu ja sad s 31 godinom biti finalizirana do kraja. Iako sam imala šanse puno više napraviti, kad ja ne znam često što bi sa šansama', rekla je tada Dolores u dokumentarcu. U istom je pokazala i žaljenje što je percipirana više kroz tabloide, a manje kroz ono što želi raditi - glumiti. Manje se pisalo o njenim ulogama, više o privatnom segmentu života - i to je Lambašu smetalo, kako su godine prolazile, sve više.

Foto: CROPIX

Foto: CROPIX

Bila je zaista upečatljiva pojava. Lijepa, rasna, u isto vrijeme sitna, odjevena znatno zrelije nego njezine ostale vršnjakinje. Ostavljala je dojam na svoju okolinu. Odrasla je u Šibeniku i Mediteran je bio utkan u njezinu pojavu. Talent za glumu i javni nastup pokazivala je od djetinjstva, prema vlastitim riječima već u vrtiću.

Kada je prije pet godina tragično poginula na autocesti A3, imala je svega 32 godine. Njezina smrt potresla je sve kolege, javnu scenu u Hrvatskoj, a teško je sve podnio glumac Stojan Matavulj koji je vozio automobil u toj strašnoj prometnoj nesreći. Tragedija je slomila srce brojnih kolega, prijatelja, a najviše, jasno, obitelji Dolores Lambaše, čiji se roditelji teško nose s gubitkom voljene kćeri.

Foto: CROPIX

Foto: CROPIX

 

Izdvojeno

08. ožujak 2021 22:46